Rize İl müftüsü Zeki sayar, bu yıl Rize’den yaklaşık 750 kişinin hacca gideceğini ifade etti Sayar, bu rakamın artırılması için Diyanet İşleri Başkanlığının bir çalışması bulunduğunu belirtti. 

Sayar açıklamasında geçen yıl Rize’den 850 kişinin hacca gittiğini ifade ederek, “Türkiye’ye verilen kontenjanlar illere dağıtım yapılıyor. İlimize de bu yıl 750 kişilik kontenjan düştü Vatandaşımız A Grubu seyahat acenteleri ile değil de daha çok bizimle gitmek istiyor. Bunun sebebi personelimizin tecrübeli oluşu ve verdiğimiz hizmettir” dedi.

Rize İl Müftüsü Zeki Sayar, hac için başvurunun çok olduğunu belirterek, sadece hacca götürebileceğimiz kadar kayıt aldık. Kayıtları döndürdük. Eğer ilimize yeni kontenjan verilirse, verilen kontenjan kadar kayıt yaparız” dedi. Müftü Sayar, vatandaşların Diyaneti tercih etmesinin sebebi olarak, hac için başkanlığımızın çok alternatifli paketleri var. Vatandaşımız bu paketlerden birini seçip hacca gitmek istiyor” dedi.

Rize İl Müftüsü Zeki Sayar, hacca gitmeden önce vatandaşlara hac konusunda seminer vereceklerini de belirterek, “ Ramazan ayının sonlarına doğru il merkezinde ve ilçe merkezlerinde müftülüklerimiz bünyesinde hacılarımıza seminerler verilecek. Ayrıca Diyanet İşleri başkanlığımızın taahhüt ettiği çanta, elbiselik kumaş, rehber kitaplar olarak ilmihal ve kuran mealinden oluşan bir set hacılarımıza armağan edeceğiz” dedi.

ardeşen haber

Editör: HABER MERKEZİ