Dilek ASLAN

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Güneyce Belde Belediye Başkanı Kemal Köse, belediye binasının birinci katına ''bugün halk için ne yapacağım?'', ikinci katına ise''bugün halk için ne yaptım?'' yazılı tabelaları koydu.

Güneyce beldesinde 1984-1994 yılları arasında ve son olarak 2004 yılından beri belediye başkanlığı yapan emekli tarih öğretmeni Kemal Köse, yaptığı açıklamada, kamu görevlilerinin işlerini sorumluluk duygusu içinde yapması gerektiğini vurgulayarak, ''Halk arasında yaygın olan 'Bugün Allah İçin Ne Yaptın?'' sözünü belediyeye uyarlayarak belediye binasının merdivenlerine ''bugün halk için ne yapacaksın?' ve 'bugün halk için ne yaptın?' sözlerini koydum'' dedi.

Belediyelerin halka hizmet eden bir kurum olduğunu dile getiren Köse, ''Bu sözlerle her sabah belediyedeki görevime giderken ve akşam çıkarken hem kendimin hem de belediye çalışanlarının kendimizi sorgulamasını amaçladım. Bu sorularla sürekli kendimi sorguluyorum. İnsan bu yazı gözüne takıldığında bunun cevabını veremezse bunun ezikliğini hisseder, böylece öteki güne daha hazırlıklı başlar ve görevini yapmaya çalışır'' dedi.

Öğretmenliği sırasında öğrencilerine vermek istediği en önemli değer yargısının sorumluluk duygusu olduğunu anlatan Köse, ''Eğer bir çocuğa sorumluluk duygusunu verebilirseniz öteki sorunlar çözülür. Aynı şekilde kendim için veya belediye çalışanları neden bu görevde olduğumuzu düşünürsek mutlaka halka bir hizmet için imkanlar ölçüsünde daha fazla çalışırız'' diye konuştu.

Köse, belediyeye kendisini ziyarete gelenlerin, bazen de sokakta vatandaşlardın kendisine 'bugün halk için ne yaptın?' sorusunu sıkça yönelttiklerini kaydederek, ''Ben de elimden geldiğince soruları cevaplamaya çalışıyorum. Düşünen insan için bu sözlerin mutlaka etkisi vardır'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ