Mustafa BAYRAK
 
Emniyet müdürlüğü kaçakçılık ve organize suçlar şube müdürlüğü Rize ve çeşitli illerde ortaklaşa yaptıkları operasyonda 173 ton kaçak çay ele geçirdi.
 
Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş yaptığı açıklamada  Rize ve ülke genelinde kaçak çay ile yapılan mücadele de  Ağrı , Doğubeyazit ilçesi Gürbuulak sınır kapısından sahte belgelerle kaçak yollardan getirildiği tespit edilen kaçak çaylarla ilgili  8 ilde ortak düzenlenen operasyonda Rize de  58320 kg, Adana da 4900 kg, İstanbul da  61500 kg, Erzurum da 28 ton, Amasya da 17900 kg, kaçak çay ele geçirildi, eş zamanlı Rize, Ağrı, Urfa, İstanbul, Adana , Erzurum ve Mersin illerinde yapılan operasyonlarda  toplam 13 şahıs yakalandı, 1 şahıs ise aranmakta” dedi.
 

Rize emniyet müdürü Şammaz Demirtaş yakalanan şahıslardan 5 inin emniyette serbest bırakıldığını 6 kişinin adliyeye sevk edildiğini bir kişinin ise Rize ye il dışından intikal ettirilmek üzere olduğunu söyleyerek”  çeşitli ülkelerden getirilen çöp çaylar ülkemize sokulmakta. Buna daha çok Rizelilerin itibar etmesi bizi şaşırttı. Rize den il dışına götürülen çöpler kimyasal maddelerle karıştırılarak tekrar Rize ye ve çeşitli illerde satılmakta, kaçak çöp çaylarla ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ