Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi`nce son yılların en kapsamlı çay kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar arasında Rize Ticaret Borsası`ndan bir yetkilinin de olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan ve Rize Ticaret Borsasının yetkilisi olduğu öne sürülen ismin meclis başkan yardımcısı R.A. olduğu öğrenildi. Ancak R.A.`nın kaçak çayları geçmişe dönük hazırladığı faturalarla yasalmış gibi gösterdiği iddiasının doğru olmadığı sadece kaçak çay işi yapan bazı firmalara çay sattığı gerekçesiyle ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı ifade edildi. Polisteki sorgusunun ardından serbest bırakılan R.A.`nın durumu ile ilgili Rize Ticaret Borsası tarafından bir açıklama yapılacağı öğrenildi.

Her kaçak çay operasyonu sonrası Rize`den birilerinin adının gündeme gelmesi, bazı firmaların kaçak çay işi içerisinde olduğunun öne çıkması kentte ihanet tartışmalarınıda gündeme getiriyor. Kamuoyu Rizeliye ihanet edenler varsa bunların kamuoyuna deşifrea edilmesini bekliyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ