Dilek ASLAN

Kıyı Ege belediyeler birliği genel sekreteri Hurşit Akdemir “ Belediyeler yasası meclisten çıkmak üzere, belediyelerin gelirleri kısıtlı, yeterince hizmet verebilmeleri için imkânlarının artırılması gerek” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler birliğine bağlı Belediye başkanları düzeyinde Rize Dedeman otelde bir araya gelen birlik üyeleri kendi sorunlarını tartıştılar.

Dedeman otel de başlayan seminere 25 dolayında belediye temsilcisi başkan veya meclis üyesi düzeyinde katıldı. Toplantıya ESKİ Çayeli kaymakamı Erol Ayyıldız ve Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır katıldı. Dedeman Otel deki seminerde bir konuşma yapan Kıyı Ege belediyeler birliği genel sekreteri Hurşit Akdemir” Belediyelerimizin sorunlarını tartışmak, çözüm yollarını bulmak için bir araya geliyoruz. Bu aynı zamanda tanışma ve kaynaşma toplantısıdır, belediyeler yasası meclisten çıkmak üzere, halkımıza yeterli hizmet verebilmemiz için belediye gelirlerinin artırılması gerek” dedi.

4 gün sürecek olan toplantıda Yeni kurulacak belediyeler, Kapatılan belediyeler ile kapatılan alt kademe belediyelerde başkanların yapacağı uygulamalar personel durumları ve devir işlemleri, temel ceza kanunları, belediyeler ile özel idarelerin ilgili idari para cezaları, zabıta yönetmenliği, mal ve hizmet alımları, iç ve dış denetimler, imar kanunu, kıyı kanunu uygulamaları görüşülecek.

4 gün devam edecek olan toplantı süresince toplantıya katılan katılımcılar Rize ve Trabzon da çeşitli tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecekler.

Editör: HABER MERKEZİ