AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, kadınlara plajlarda giymek için el dokuma tezgâhlarında üretilen ve terletmeyen Rize bezinden yapılmış özel kıyafetleri önerdi.

Rize bezi üretiminin yaygınlaştırılıp yöre kadınlarına istihdam sağlaması amacıyla yürütülen proje kapsamında, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, “Rize bezi, Hint kenevirinden elde edilen özel iplikle el dokuma tezgâhlarında üretiliyor. Ancak Rize bezinin hammaddesini oluşturan Hint kenevirinin esrar yapımında kullanılmaya başlanması, bu bitkinin üretimin yasaklanmasına neden oldu. Böylece kaliteli hammaddede sıkıntı yaşanmaya başlandı. Yapacağımız çalışmalarla hammadde sorununu çözüp iyi bir pazarlama ağı kurarak Rize bezi üretimini eskiden olduğu gibi yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Bayramoğlu konuşması sırasında Rize bezinden yapılmış kıyafetleri göstererek, “Deniz, plaj ve yazlık bölgelerde giyilebilecek bir kıyafet. İnsanı terletmiyor, serin tutuyor. El birliği ile yapacağımız çalışmalarla birkaç yıl sonra Rize Bezi'nden kente 100 Milyon TL'lik bir girdi sağlamayı hedefliyoruz'' dedi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ise son beş yılda açılan Rize bezi dokuma kurslarına 8 bin 600 kursiyerin katıldığını ve sertifika aldığını söyledi. Çelik, yürütülen proje kapsamında 550 kursiyerin verilen dokuma tezgâhları ile evlerinde Rize bezi üretimi yaptıklarını söyledi.

Editör: HABER MERKEZİ