Ali Bayramoğlu, “Tasarıyı Başbakan’a açıkladım. Bu tasarı Başbakanlık ve Tarım Bakanlığı ile birlikte 800 kurumun görüşüne sunuldu. Kim neye karşı çıkıyor?” dedi.

AK Parti Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu’nun “Çaykur özelleşmeyecek. Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Çay Kanunu Meclis’ten geçmesi düşünülemez. Başbakan Erdoğan’ın önüne gitmesi ise hayalden öteye geçmez” diyerek yaptığı açıklamalar büyük yankı uyandırdı.

AK Parti Ardeşen İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Çırakoğlu burada yaptığı açıklamada, Rize Ticaret Borsası öncülüğünde hazırlanan Çay Kanun Tasarısı’nın AK Parti’nin çalışması olmadığını belirterek, 'Borsa tarafından hazırlanan Çay Kanun Tasarısı ile ilgili benim hiçbir bağlantım olmamıştır. Bu konuda ne fikir beyan etmemişim ne de benden fikir istenmiştir. Hazırlanan tasarıyı defalarca okudum ve sonuç olarak bu taslağın kabul edilemez bir şekilde önümüze konulduğunu gördüm' demişti.

Çırakoğlu’nun bu açıklamalarına Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu cevap verdi. Kişisel olarak bu konu hakkında bilgisi, görüşü ve tecrübesi olmayan insanların açıklama yapmasının normal olup olmayacağının tartışılabileceğini söyleyen Milletvekili Ali Bayramoğlu, 'Sayın Çırakoğlu bu konu hakkında daha detaylı bilgi talep etmiş olabilseydi, ben gerekli açıklamaları kendisine yapardım. Bunun yanında Çay Kanun Tasarısı’nı bu konuda uzman olan 20 kişinin yüzlerce saat mesai vererek oluşturmuş olduğunu yıllardır tecrübesiyle konuya hizmet vermiş insanların bu çalışmasını hiçe saymak haksızlık olur” dedi.

Bayramoğlu, 'Kanun tasarısının ne anlam ifade ettiğini, içerisini bilmeden kamuoyunda böyle ifadelerin kullanılmasını doğru olarak görmüyorum. Çay Kanun Tasarısı, tarım sektörünü ve dolayısıyla bölgeyi çok yakından ilgilendiren bir konu olduğu ve ihtiyaca binaen hazırlanmıştır' şeklinde konuştu.

Lütfi Çırakoğlu’nun, Çay Kanun Tasarısı hazırlanırken kendisinin toplantılara davet edilmediği ifadesini kullanmasının abes olduğunu da öne süren Bayramoğlu, 'Tasarı hazırlanırken yapılan toplantılara Sayın Çırakoğlu, birçok kez bizzat davet edilmiştir. Bu davetler kurumlardan da teyit edilebilir. Kanun tasarıları partiler adına değil, hükümet tasarısı veya milletvekili teklifi olarak yapılır. Dolayısıyla da hazırlanan Çay Kanun Tasarısı 800 kurumun görüşüne sunuldu. Buna Başbakanlık ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı da dahildir. Ayrıca, Ulusal Çay Konseyi Başkanı olarak hazırlanan Çay Kanun Tasarısı’nı Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da tüm detayları ile açıkladım. Buna rağmen ‘tasarıdan Başbakanın haberi yoktur’ demenin hiçbir dayanağı yoktur. Sayın Çırakoğlu ile aynı partinin milletvekili olarak bu konuyu siyasallaştırmamalıyız. Çünkü konu ekonomik ve bölgesel bir konudur. Veya bunun bir siyasi çatı altına çekilmeye çalışılmasını yanlış olarak değerleniliyorum' ifadelerini kullandı.

Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, siyasilerin kendi yapmış oldukları çalışmalar ve konuşmalar ile sözlerinin nereye gittiği konusunda dikkatli ve hassas olmaları gerektiğini de belirterek, 'Konuyu yakından takip ediyorum. Gelişmeleri ve konuşmaları Sayın Çırakoğlu ile de görüşeceğim. Bu ay içerisinde hazırlanan taslağa görüş veren ve tenkitlerde bulunan tüm kurum temsilcilerinin biraraya geleceği bir çalıştay yapılacak ve bu çalıştay neticesinde taslağa son şekli verilecek” diye konuştu.

Bayramoğlu, “Bu taslak, hem bölgemiz hem de ülke tarım sektörü açısından son derece önemli ve gerekli bir çalışmadır. Sonuna kadar arkasındayım. Konu hakkında iyice bilgilenmeden yazılan maddelerin ne anlam ifade ettiğini anlamadan ifadelerde bulunmaktansa faydalarının ne olduğunu veya eksik bilgilerini öğrenme girişimlerinin yapılması daha faydalı olacak.” dedi.

Bayramoğlu, bunun yanında hazırlanan on binlerce kitapçığın tüm kamuoyuna dağıtıldığını da sözlerine ekleyerek, taslağın faydası konusunda toplumunda gittikçe bilinçlendiğini görmekten de memnunluk duyduğunu söyledi.

 

Editör: HABER MERKEZİ