Haber:Mustafa BAYRAK

İDAM MAHKÛMUNUN SÖN SOZU

ZİBİDİ kelimesine ilk tepki CHP il başkanı Mehmet Aslankaya dan gelirken “ Kendi idam sehpasını hazırladı. Başbakan bunu gözden çıkardı, şimdi sağa sola saldırıyor” derken MHP il başkanı Zeki Mayi ise “ Kötü söz sahibinindir. Çaykur u peşkeş çektirmedik” dedi.

Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç ise “ Bu çay kanununa en başta tepki koyan başbakandır. Eğer ZİBİDİ kelimesi ona ise bu kelimeden utanç duyuyorum” derken Rize Gazeteciler ve muhabirler derneği ise “ Kamuoyu ve başbakan Zibidi olamaz, kötü söz sahibine aittir. Geleceği biten bir siyasetçinin son çırpınışları” denildi.

Hemşin ilçesinde partililerle çay kanun tasarısını tartışan AKP Rize milletvekili Ali Bayramoğlu çay kanun tasarısını engelleyen 3-5 zibidi olduğunu söyledi.

Hemşin ilçesinde AKP lilerle bir araya gelen AKP Rize milletvekili Ali Bayramoğlu burada yaptığı konuşmada çay kanun tasarısının bölge için bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyerek” Bu tasarıya 3–5 zibidi karşı çıktı ve engelledi” dedi.

Bayramoğlu na ilk tepki CHP il başkanı Mehmet Aslankaya’dan gelirken    “Bayramoğlu kendine rant sağlama peşindeydi. Kamuoyu ve başbakan bunu engelledi. 210 bin üreticinin hakkına tecavüz etmek isteyen Bayramoğlu şaşırmıştır. Başbakanın bunu gelecek seçimde sildiği ortada. Artık sağa sola saldırmaya başladı. Şu an idam sehpasında olduğundan son kelimelerini kullanıyor” dedi. 

MHP il başkanı Zeki Mayi ise çay kanununa kimsenin karşı çıkmadığını söyleyerek “Birileri Çaykur’u peşkeş çekmek isterse, üreticiyi hiçe sayıp kendilerini ön plana çıkartırsa elbette karşı çakırız. AKP li diğer vekil Lütfü Çırakoğlu ve AKP il yönetimi ile başbakan da bu tasarıya karşı çıktı. O zaman hepsi zibidi,  AKP ye oy verenler bir daha düşünmeli. Gidecek Bayramoğlu gelecek diğer Bayramoğlu, kamuoyu önünde yürekleri yetiyorsa tasarıyı tartışalım” dedi. 

Rize Ziraat odası başkanı Nevzat Paliç ise “Bu açıklama talihsiz bir açıklama, böyle bir tasarının çıkmasına önce başbakan karşı çıktı ve rafa kaldırdı. Başbakana Zibidi diyecek olan adamın aklından zoru vardır. Bir milletvekili başbakanına zibidi diyorsa bundan utanç duyarım” dedi.

Rize gazeteciler ve muhabirler derneği yönetim kurulu adına açıklama yapan Başkan Mustafa Bayrak ise “Kem söz sahibinindir, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu’nun Hemşin İlçesi’nde yaptığı talihsiz açıklamalarında kentin kanaat önderleri ve basın mensupları için kullandığı ifadeleri hayretle okuduk. Bayramoğlu’nun öncülüğünde yürütülen ve son sözü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyerek rafa kaldırdığı “Çay Kanunu Tasarısı’nı” engelleyenler için “Zibidi” tanımlamasını yapmasını şiddetle kınıyoruz. Bu talihsiz ve yakışıksız beyanları nedeniyle başta kentin kanaat önderleri ve basın mensupları olmak üzere Rize kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz.  Bayramoğlu, konuşması sırasında 3-5 zibidi basını ele alarak bu işi engelledi ifadelerini de kullandı. Bayramoğlu ve Rize kamuoyu iyi bilmelidir ki; Rize’de görev yapan basın mensupları onun iddia ettiği gibi birileri tarafından ele anılamaz. Kendisi bunu çok istedi ama başaramadı. Basın mensupları çay kanun tasarısı konusunda öncülük edenlerin olduğu gibi karşıt görüş bildirenlerin ifadelerine de basın meslek ilkeleri gereği yer vermiştir. Bu değerlendirmesini ciddiye almadığımızı belirtir, “Kem söz sahibine aittir” ifadesini hatırlatarak bundan sonra da inandığımız doğru ve objektif habercilik ilkemizden taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isteriz.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ