AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, derelere atılan çöp konusunun çok ciddi bir sorun olduğunu ve derelerin kirlenmesine karşı çıkan bir takım çevrecilerin de dereleri en fazla kirleten kişiler olduğunu iddia etti.

Bayramoğlu, partisinin il teşkilatınca düzenlenen gezi programları çerçevesinde Çayeli ilçesini ziyaret ederek burada halkın sorunlarını dinledi. Çayeli Eğitim Fakültesi'ni ziyaret eden Bayramoğlu, Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Acuner'den üniversite hakkında bilgiler aldı. Acuner, öğrenci sayısının bin 700'e ulaştığını belirterek, bu sayının yüzde 70'inin dışarıdan geldiğini, sayının da çoğunun kız öğrenci olduğu için konaklama sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Milletvekili Bayramoğlu bu konuyla ilgili çalışma yürüttüklerini belirterek, 2011 yılı yatırım kapsamında 500 kişilik yurt binasının Çayeli ilçesine kazandırma çabası içinde olduklarını ifade etti.

Köy ve mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelen Bayramoğlu, sivil toplum kuruluşlarının yetkilileriyle bilgi alış verişinde bulunarak, muhtarlardan mahalle ve köylerde yaşanan sıkıntıları dinledi.

Katı atıkların toplanması ve bunların deşarj edilmesinin başlı başına bir problem olduğunu kaydeden Bayramoğlu şu eleştirilerde bulundu: 'Çöp konusu çok ciddi bir problemdir. Derelerimizi perişan ediyoruz. Çok dikkatsiz davranıyoruz. Çöp konusunda bir çalışma yapıyoruz. Önümüzde ki sene KÖYDES projesine benzer bir nitelikli kaynak proje kapsamında bu tip alt yapı hizmetlerini, katı ve sıvı atık malzemeleri çözümüne yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Yol ve su konusundan sonra çöp konusuna da ehemmiyet veriyoruz. Bir takım kendilerini çevreci zanneden ve üstelik bunları gelip kamuoyuna ve televizyon kanallarına söyleyenler bizim derelerimizi maalesef en fazla kirleten ve kanalizasyonları derelere bağlayan kişilerdir.'

Editör: HABER MERKEZİ