Son günlerde yapılan şehir içi ışıklandırma çalışmalarıyla parlayan bir yıldız haline gelen Çayeli’nde yeni yatırımların heyecanı başladı. Çayeli’nde yapılması planlanan yeni yatırımlar ve son günlerde meydana gelen afet ile yapılacak olan çalışmalar konusunda Çayeli Belediye Başkanı Rıza ilçeye bağlı 17 mahalle muhtarı ve 44 mahalle imamıyla yemekle bir toplantıyla bir araya geldi.

Belediye başkanı Rıza Çakır toplantının açılında yaptığı konuşmada; “son günlerde yağan aşırı yağmurlarda meydana gelen hasarlarla ilgili teknik ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarını kısa sürede tamamlamış olacaktır” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü. “Ancak ilk gelen bilgilere bakıldığında 97 ayrı yerde heyelan var. Bu ciddi bir afettir. Ve muhtarlarımızla el birliği içerisinde acil olanlardan başlamak suretiyle peyderpey yapılacaktır.” Dedi.

29 Mart Seçimleri öncesi İlçede yapılacağı vaat edilen projeler ile ilgili bilgilerde veren Başkan Çakır Eskipazar mahallesinin alt ve üst yapısı tamamen değiştirecek çalışmalar önümüzdeki hafta başlayacak, kanalizasyon terfi hatları yenilenmekte olup ciddi bir kaynak bu işe aktarıyoruz dedi. Başkan Çakır Jandarmanın yaka mahallesindeki yeni yerine taşınması ihale aşamasına geldiğini, Büyük dere vadisinin ıslahı ile ilgili 14 trilyonluk yatırımın Ağustos ayında ihale çıkacağını daha sonrada terminal binasını yapımına başlanacağını söyledi.

Fakültenin büyümesiyle birlikte yurt ihtiyacında arttığı söyleyen Çakır Yeni bir yurt binasının yapım çalışmalarını başlattığını da bildirdi. Eğitim fakültemiz için çıkartılan 5 trilyonu aşan ödenekle 18 dönümlük arazide kamulaştırma çalışmaları sürdürüldüğünü 4 yıl içerisinde 4 ile 5 bin öğrencinin hedeflendiği açıkladı. Toplu mezarlıkla ilgili 18 dönümlük kamulaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Başkan Çakır 250 ile 300 kişinin istihdam edileceği 20 trilyonluk yatırımla Organik çay fabrikası, organik gübre fabrikasının yapım çalışması Eylül ayında Musadağı’nda başlayacaktır açıklamalarında bulundu.

Toplantıda Belediye Fen İşleri Müdürü ve Garaj Amiri yapılan çalışmalarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Belediyede yeni göreve başlaya imam Metin Okutan’da istenildiği takdirde cenaze işlerinde tüm hizmetler belediye tarafından karşılanacağını söyledi. Toplantıda söz alan muhtar ve imamlar dilek ve temennilerde bulundu.

Kültür merkezinde gerçekleşen toplantıda Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar’da hazır bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ