Dilek ASLAN

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı önceki yıllarda başlatmış olduğu sokak iftarlarının bu yıl ilkini Atatürk Caddesi esnafı ile yaptı.

Çamlıbel mahallesinden şehir meydanına kadar sökülüp kaldırımları ile birlikte yeniden yapılacak olan 1 km’lik Atatürk caddesinde oruç açan Başkan Bakırcı çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Şehrin görünümünü değiştirecek olan cadde yaklaşık 4,5 ayda bitirilecek.

Yıllardır kaldırım sıkıntısı yaşanan cadde de yeni düzenleme ile 3 metrelik kaldırımlar yapılacak. Yer doğal granit küp taş döşenecek, kaldırımlar ise granit taşla kaplanacak. Yaklaşık 2.000.000 ytl’lik bütçe ile yapılacak olan Atatürk caddesinde ayrıca farklı dizaynda aydınlatma olacak.

Ortak çalışma ile cadde boyunca; Tedaş ve Telekom hatlarında iyileştirme çalışması yapılacak olup yağmur suyu kanalları da uygun hale getirilecek. Projenin bitiminde ise modern bir peyzaj çalışması ile cadde ağaç ve süs bitkileri ile süslenecek.

Yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirten çevre sakinleri; “Başkanımıza teşekkür etmek ve isteklerimizi sunmak için onu iftar soframıza davet ettik. Bizi kırmadığı için ve yapmış olduğu çalışmalar için kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.

 


 


 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ