Rize İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı, Çamlıhemşin ilçesinde ziyaretlerde bulunarak, ilçe sınırları içerisinden geçen yeşil yol güzergahında incelemelerde bulundu.

İl Genel Meclisi Başkanı Muhammed Avcı, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı ve Çamlıhemşin Belediye Başkan Vekili Ercan Özcan’ı makamında ziyaret etti. Avcı’ya ziyaretleri esnasında Ardeşen İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yerebakan ile Çamlıhemşin İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Arısoy ve Cemil Kus eşlik etti.

Avcı, makam ziyaretlerinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Çamlıhemşin ilçesi sınırları içerisindeki Yayla köyü (Elevit), Trovit, Palovit, Samistal yaylalarından geçen yeşil yol güzergahında incelemelerde bulundu.

DOKAP Turizm Master Planı kapsamında 8 ili bir bütün olarak ele alan ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi’nin Rize ili sınırlarındaki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Avcı, “Rize turizminin en önemli sıçrama tahtası olacağını düşündüğümüz yeşil yol projesinin önemli güzergahlarından birinde incelemelerde bulunduk. Şuanda Fındıklı, Ardeşen, Çamlıhemşin, Çayeli ve İkizdere ilçelerimizde çeşitli güzergahlarda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. Bu güzergâhta da inşallah önümüzdeki yıl çalışmaların başlamasını planlıyoruz” dedi.

Avcı, konuşmasının devamında “Elevit, Trovit, Palovit, Samistal ve Yukarı Kavron güzergahı Rize’nin en önemli Turizm bölgesi olan Ayder ve Çat vadilerine dikine bağlanacak ve bu sayede bölgenin tamamına nitelikli ulaşım imkanı sağlanacak. Bizler de çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ