Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12-15 Haziran tarihleri arasında Rize, Trabzon ve Artvin’i kapsayan bölge gezisinin programı netleşiyor.

Konuyla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra ilk kez bölgeye geleceğini hatırlatarak ziyaretin bir teşekkür ziyareti şeklinde geçeceğini ve toplu açılış törenleri de düzenleneceğini söyledi. Ayar, 12 Haziran Perşembe akşamı beraberinde ailesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın havayoluyla Trabzon’a gelerek buradan karayolu ile Rize’le geleceğini belirtti. Ayar “Perşembe akşamı saat 21.00’da Rize Belediyesi önünde bir karşılaşama töreni yapılacak. 13 Haziran’da saat 14.00’da Rize Valiliği önünde halka hitaben bir konuşma yapacak ve toplu açılış töreni yapılacak. 14 Haziran Cumartesi günü öğleden sonra Trabzon’da toplu açılış töreni ve halka hitap edecek. Pazar günü öğleden sonra Artvin’de programa katılacak” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Artvin’de 2 noktada programı olacağını ifade eden Ayar, programı sonrasında Erdoğan’ın Pazar akşamı Ankara’ya döneceğini söyledi. Ayar “Başbakanımız büyük bir ihtimalle son kez başbakan olarak ilimizi ziyaret edecek” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ