THYnın davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Pakistanlı heyet, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı makamında ziyaret etti.

Rize’nin tarihi ve turistik yerlerini gezen Pakistanlı heyet daha sonra Rize Belediyesini ziyaret etti.Türk Hava Yoları (THY)nın Türkiyeyi yurt dışında tanıtmak amacıyla başlattığı çalışma kapsamında Pakistanlı ilk konuklar THY Pakistan Bölge Müdürü Utku Yazan ile birlikte Rize’ye geldi. Palkistanın önde gelen medya ve seyahat acenteleri mensupları ile birlikte Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret eden gurup güzel bir sürprizle karşılandı.



Rize Eski Belediye Başkanlarından Ekrem Orhon 1971 yılında Pakistandaydı.

Pakistanlı gurubu kapıda karşılayan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “Pakistan ile Türkiye’nin dini ve kültürel kardeşliği vardır. Bu Kurtuluş savaşında tüm dünyaya gösterilmiştir. Var olan bu kardeşliğin daha sıcak olmasını isteyen Rize Eski Belediye Başkanlarımızdan Ekrem Orhon ilişkileri güçlendirmek ve Ortadoğu’dan Avrupa’ya köprü kurmak için 1970 ve 71 yıllarında Pakistan’ı ziyaret etmiştir. Resmi temaslarda bulunmuştur. Bizlerde aynı izden giderek temeli atılan köprünün inşaatına devam etmeliyiz” dedi. Başkan Bakırcı Pakistanlı heyete o dönemde çekilmiş fotoğrafları hediye etti.

Fotoğrafların çok güzel bir sürpriz olduğunu, bunun ilgi ve alakada samimiyeti gösterdiğini belirten ekip başkanı, Rize’de özellikle Rize Belediyesinde gördükleri yakın ilgiden çok memnun kaldıklarını söyledi.

Ziyaret sonunda Pakistanlı heyet Başkan Bakırcı’ya ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sundu. Başkan Bakırcı’da heyete içinde Rize’de üretilen ürünler ve tanıtım filmi yer alan hediye paketlerini takdim etti.

Editör: HABER MERKEZİ