Rize Üniversitesi Kampüsü için yer arayışları sürerken Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Isırlık mevkiinin tek çare olduğunu açıkladı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rize'ye genişletilebilir bir üniversitesi kazandırılması ve şehrin rahatlaması için Rize'nin güneye açılmasının şart olduğunu belirterek Rize Üniversitesi Kampüsü için Isırlık mevkiinin tek çare olduğunu söyledi. Bakırcı, 'Rize Üniversitesi Kampüsü'nün kurulabilmesi için tek alternatif yer Isırlık'tır. Isırlık'ta Rize Üniversitesi'ne tahsis edilmiş yaklaşık 200 dönüm arazi bulunmaktadır. Bunun yanında yapılanma olmayan bölgede kurulacak üniversitesi genişlemeye müsaittir. Isırlık mevkisi söylenenlerin aksine şehir merkezine 5 kilometre mesafededir. Dağbaşı mevkisine 2.5, Çaykent Beldesi'ne 3 ve Pehlivantaşı Mahallesi'ne 3 kilometre uzaklıktadır. Ben Isırlık mevkisinde kış aylarında ulaşımın sağlanamayacağı iddialarına da katılmıyorum. Kışın en yoğun geçtiği dönemlerde bile hiç iş makinesi kullanmazsak Isırlık yolunda yağacak kar doğal olarak en geç 10 gün içerisinde kalkar. Rize'de yoğun kar yağdığı dönemlerde bile Dağbaşı mevkisinin yolu bir gün bile kapalı kalmamıştır. Güney Çevre Yolu'nun güzergahı Rize Üniversitesi Kampusu'nun Isırlık'ta yapılacağı düşünülerek planlanmıştır. Güney Çevre Yolu ile Isırlık arasındaki mesafe 1.5 kilometre olacaktır' dedi.

Bakırcı, Rize Üniversitesi Kampüsü'nün Ardeşen ilçesinin Hamidiye mahallesinde yapılması yönündeki fikirlere karşı çıkarak, 'İlin üniversitesi il merkezinde olmalı. Şehir merkezine 5 kilometre mesafedeki Isırlık Mevkisi bile tartışılırken 40 kilometre uzaklıktaki bir yerde kampüs kurmak eğitim açısından ne kadar faydalı olur bilemem. Isırlık konusunda sayın rektörümüz ile de hem fikir olacağımıza inanıyoruz. Isırlık, Rize Üniversitesi için yeterli alana sahiptir. En uygun yerdir. Isırlık'a karşı çıkanların Isırlık'a hiç çıkmadıklarını düşünüyorum. Çıkıp incelediklerinde onlarında fikirleri değişecektir' diye konuştu.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ