Olağan üstü toplanan Andon içme suyu birliği meclisi mahkeme yolunda Başkan Halil Bakırcıya tam destek verdi.

Olağan üstü toplanan Andon Birliği meclisinde açılış konuşmasını birlik başkanı Halil Bakırcı yaptı; “Bilindiği üzere tesis yakınlarında bir HES çalışması yapılmakta ve biz ana isale hattımızın yakınlarında patlatma yaptırmıyorduk. Önceki dönem Hızır Hop tarafından taş ocaklarında patlatmalar yapıldığından uygulamalar resmi  yazı ile durdurulmuştu. Yönetim değişince patlatmalara devam edildi.. Bizde müdahale ederek yazıyı hatırlatıp uygulamaları sözlü olarak durdurduk. Zaten yürürlükte olan bir resmi yazışma mevcuttu. Şimdi tesiste çatlamalar olduğunu tespit ettik. Bu çatlamalar büyürse şehir 3 ay susuz kalacak. Atımların kanunsuz olduğunu iddia etmiyorum. Rize Belediyesi olarak bizde patlatma yapıyoruz. Geçenlerde yaptığımız patlatmayı kandilli rasathanesi 2.5 şiddetinde deprem olarak yayınladı. Her şeyini kanunlar ve nizamlar ölçüsünde yaptığımız uygulamada yükseklik hesabı sıkıntı olmuş. Tesislerin olduğu yerde buna benziyor kanaatindeyim. Kaya olan zemin patlama sonrası komple oynuyor bu da tesisi etkiliyor. Yoksa biz Heslere asla karşı değiliz. Hükümetimiz döneminde uygulanan proje enerji çağında şehrimiz ve ülkemiz için çok önemlidir” dedi.

Birliğe Bağlı Belediye Başkanları Başkan Halil Bakırcı’ya tam destek verdi. Mecliste yargı için yetki isteyen Bakırcı tam destek aldı.

Kalkandere Belediye Başkanı Nihat Çolak;  “ HES Andon içme suyuna zerre kadar zarar verirse bunun karşısındayım” dedi

Enerjiden önce içme suları gelmektedir diyen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; Bu proje ileriki yıllarda vadinin içme suyunu tehlikeye sokacaktır açıklamasında bulundu.

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise “Bizim burada tek amacımız Andon suyunu tamamen kurtarmak olmalıdır. Bunun sağlanması içinde yargı yolunun bir an önce başlatılması taraftarıyım” dedi.

Mecliste hazır bulunan Belediye Meclis Üyesi, Andon birliği meclis üyesi ve aynı zamanda Bugato (HES) firması ortağı Ahmet Taviloğlu ise; “İşim çok zor her tarafı temsil ediyorum ortağı olduğum firmanın izinleri tamam, diğer yanda içme suyumuz tehlikede görünüyor. Durumun yetkili teknik kişiler tarafından araştırılmasından yanayım” dedi.

Olmazsa olmazımız sudur diyen İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete Başkan Bakırcıya hitaben; “Sayın başkanım sizi ileri görüşlülüğünüzden dolayı tebrik ediyor, cesur adımınıza da teşekkür ediyorum. Olaya tam zamanında vakıf oldunuz. Suyumuzu hep birlikte omuz omuza sonuna kadar savunmalıyız” dedi.

Kapanış konuşmasında katılımcılara teşekkür eden Başkan Halil Bakırcı “HES’ ler bölgemiz için önemlidir. Yargı için yetki istiyor ve bunu oylarınıza sunuyorum” dedi.

Meclisten tam destek alan Bakırcı içme suyu tesisini koruma mücadelesine devam ediyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ