Deneme üretimine geçmesiyle İkizdere Vadisi'nin kurumasına neden olduğu belirtilen ve açılışı Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Cevizlik HES'in kapakları bakanların bölgeye gelmesiyle açıldı ve dereye fazla miktarda su bırakıldı.

Daha önce santralin suyu tünele aldığı 8 kilometre boyunca kuruyan İkizdere Deresi, bırakılan su ile gürül gürül akarak eski görünümüme kavuştu.

KURUYAN DERE GÜRÜL GÜRÜL AKTI

Doğu Karadeniz Turizm Odaklı Kalkınma Planı toplantısının yapılacağı İkizdere'de HES’lere tepki gösterenler, bakan ile beraberindekilerin geçtiği yola, ‘İkizdere Vadisi 20 HES'le yok edilemez', ‘Turizme evet, HES'lere hayır', ‘Su yaşamdır', ‘Vadime dokunmayın' yazılı pankartlar astı.

Bu arada deneme üretimine geçmesiyle İkizdere Vadisi'nin kurumasına neden olduğu belirtilen ve açılışı Salı günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Cevizlik HES'in kapakları bakanların bölgeye gelmesiyle açıldı ve dereye fazla miktarda su bırakıldı. Daha önce santralin suyu tünele aldığı 8 kilometre boyunca kuruyan İkizdere Deresi, bırakılan su ile gürül gürül akan eski görünümüme kavuştu.

İkizdere Derneği de, “Bakanlar geldi, kapaklar açıldı” pankartı ile bu durumu protesto etti.

Editör: HABER MERKEZİ