Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, şehirlerde nasıl kentsel dönüşüm projesi yapılıyorsa köylerde ve yaylalarda da yapılması gerektiğini söyledi.

 

Bakan Özak, Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turistik Uzungöl beldesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.


Türkiye'nin yayla açısından çok zengin bir ülke olduğunu belirten Bakan Özak, ''Turizm çeşitlendirmesi açısından da yayla turizmi çok önemlidir. Karadeniz bilhassa bundan çok fayda görecek, Karadeniz turizminde patlama yaşayacak. Fakat yaylalarımızı buna hazırlamamız lazım. Bunun için ulaşım ve konaklama önemli'' dedi.


Konaklama konusunda yeterli sayıda ve kalitede tesis olduğunu söylemenin zor olduğunu ifade eden Bakan Özak, ''Yayla yollarında çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaylalarda vatandaşların 50-100 yıldır alıştıkları, süregelen yapılaşma modeli var. Bunun hukuki, mülkiyet altyapısını çözer ve vatandaşa da proje sunarsak vatandaşımızın buna uyacağını düşünüyorum'' diye konuştu.


Şehirlerde nasıl kentsel dönüşüm projesi yapılıyorsa köylerde ve yaylalarda da yapılması gerektiğini vurgulayan Bakan Özak, şöyle devam etti:


''Buralar bizim güzelliklerimiz, değerlerimiz. Buraları pazarlamamız gerekiyor. Hizmet sektörü, emek yoğun bir sektör, fazla istihdam yaratabiliyor. Uzungöl, Türkiye'de çok önemli turizm merkezlerinden biri. Buraya uygun dokuyu oluşturmaya çalıştık, bu konuda da önemli mesafeler aldık. Yapılaşma, çevre ve altyapı konusunda önemli adımlar atıldı. Yapılaşmayı da buraya özgün, gerek mimari gerekse yapı malzemeleri ile beraber geçmişine layık, Türkiye'nin cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız.''


Bakan Özak, geçen yıl yaşanan selde zarar gören yolda devam eden çalışmaların yıl sonuna kadar bitmesinin planlandığını kaydetti.


Çaykara'ya bağlı Sultan Murat Yayla yolunda da incelemelerde bulunan Bakan Özak, yola sıcak asfalt dökme çalışmalarının bu sene biteceğini, yaylanın içme suyu ve kanalizasyon sorununun da çözüleceğini anlattı.

 

haber61
Editör: HABER MERKEZİ