GÖKTÜRK FIRAT

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi sınırları içerisinde bulunan Ayder Turizm Merkezi, Rize Valiliği Kararı ile artık ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Ayder Turizm Merkezi’nin girişinde, 1996 yılında Turizm Bakanlığı oluru ile Özel İdare İl Müdürlüğü tarafından konulan giriş kapısı Rize Valiliği’nin talimatı ile kapatılıyor. 13 yıl boyunda Ayder Yaylası’nı ziyaret etmek isteyen turistlerin girerken ücret ödemek zorunda kaldığı kapı, yerli ve yabancı turistlerin yüzlerce kez şikayetine konu olmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek, 20 Ağustos tarihinden itibaren Ayder Yaylası’ndaki giriş kapısının kaldırılacağını ve o tarihten itibaren Ayder Yaylası’na girişlerde hiçbir şekilde ücret alınamayacağını açıklarken, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Melek ise kapının kapatılmasının yaylanın zararına olacağını belirterek, “Bu kapıdan 13 yıldır giriş ücreti alınıyor. Alınan para yaylanın alt yapı çalışmaları ve temizliği için harcanıyor. Bu kapının geliri ilçe belediyemizin toplam gelirinin 5/1’ini karşılıyordu. Bu kaynak kesilince Ayder Yaylası’nda hizmet yapmak mümkün olmayacak” dedi.

Öte yandan Rize Valiliği tarafından, Milli Parklar tarafından Ayder Yaylası içerisindeki Avasor Yaylası’nın girişine konulması planlanan Milli Park Sahası Giriş Kapısı kurulma kararının da iptal edildiği bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ