Dilek ASLAN
 
KACED-Karadeniz Çevre Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Jeomorfolog Yaşar Yeğen Avrupa Birliğinin Desteklemiş olduğu ve Rize Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde gerçekleştirilen ”Avrupa’dan Mesajınız Var “projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeğen,”Avrupa’dan Mesajınız Var “projesinin haritasını hazırladıklarını belirterek, “ amacının, hedef bölgesi olan Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki okullarda okuyan öğrenciler ve öğretmenlerin AB’nin tarihi gelişimi, Avrupa Birliği'ni oluşturan temel ilkeler, değeler, üyelik koşulları, üyeliğin sonuçları, üyeliğin vatandaşlar üzerinde yaratacağı günlük etkiler ve Türkiye-AB ilişkileri gibi konularda sahip olduğu bilinci arttırmaktı. Bu projenin Kültür haritasını hazırladık ve Karadeniz Bölgesi okullarına gönderdik. Büyük bir ilgi ile bu haritamız kabul görmüştür” dedi.
 


Avrupa Kültür Haritası 50 x 70 cm Ebadında Avrupa Birliği üye, aday ve komşu ülkeleri, içerecek Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Çek Dilinde bir harita hazırlandığını ifade eden KACED başkanı yaşar yeğen, Avrupa Birliği Haritası sadece ülkeleri gösteren bir harita değil aynı zamanda ülkelerin en bilindik özelliklerini, kültür değerini gösteren fotolar ile haritanın kenarlarına güzel bir şekilde tasarlanmış ve bilindik bir harita anlayışından uzak olarak hazırlanmıştır. Avrupa Birliğine üye ve Avrupa Birliği Haritası adayı ülkelerin peyzaj değeri yüksek, kültürel özelliğini yansıtan fotolar toplanmış ve daha sonra bu fotolar ile önce taslak harita daha sonra da nihai kültür Avrupa Birliği Haritası Kültür Haritası hazırlanmıştır. Bu harita Karadeniz Bölgesi ve proje ortağı ülkelerdeki hedef guruba dağıtmıştır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ