Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, çağın gerektirdiği bazı değişiklikleri basın ilan kurumunda da gerçekleştirmek gerektiğini söyledi.

Atalay, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok sayıda kaliteli gazetenin hizmet verdiğini belirterek, ''Ancak, çağın gerektirdiği bazı değişiklikleri basın ilan kurumunda da gerçekleştirmek lazım. Bunun için yeni kaynaklar bulmak lazım. Basın İlan Kurumu bazı kaynaklarını özelleşmeden sonra, özerkleşen teşkilatlar ortaya çıktıktan sonra kaybetti. Gelirlerinde azalma ortaya çıktı. Bu da basına yansıdı. Amacımız azalan gelirleri yeniden artırmak. Gazetelerimize dağıtmak. Bir yandan da var olan kaynakların azalmasını engellemeyi amaçlıyoruz'' dedi.

Basını güçlendirecek proje hazırlığında olduklarını ifade eden Atalay, ''Gazetelerimiz ve işsiz kalan gazeteciler için kardeş kuruluşlarla birlikte Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü, Gazeteciler Cemiyeti dâhil hükümetin diğer organları dahil ortaklaşa projeler gerçekleştirerek en iyisini yapmayı çalışıyoruz. Hem fikir işçileri, hem de özgür bir basın için üzerimize düşenleri hayata geçirmek için çalışacağız. Bu konuda aktif rol alacağız'' diye konuştu.

Gazetecilerin aldığı yardımın 1.6 milyon liradan 3 milyon liraya çıkardıklarını kaydeden Atalay, şöyle devam etti: ''5 milyon liraya çıkarabilirdik. Ancak gazetecilerin maaşlarındaki düşük oran ve ödeme güçlüğü nedeniyle bunu 3 milyon lirada bıraktık. Ancak ciddi bir artış oldu. Benzeri düzenlemeleri zaman içerisinde yapacağız. Anadolu Ajansı dışında diğer ajansları kapsamıyor. Ancak ajansta çalışan arkadaşlar herhangi bir gazetede kefil bulmaları halinde bunu yapabiliyor. Kamu kaynağı olduğu için geri dönüşünü garantiye almak zorundayız. Ancak zaman içerisinde farklı değişiklikler olabilir.''

 

Editör: HABER MERKEZİ