Mustafa BAYRAK

Anadolu Aslanları İş adamları Derneği(Akson) Rize Şube Başkanı Kenan Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada derneğin işlevi hakkında açıklamalarda bulundu.

ASKON Rize şubesinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında şube başkanı Kenan Öztürk ASKON’ un 26 Aralık 2008 tarihinde Rize Şubesinin kurulduğunu belirterek, “resmen faaliyete başlayan bir iş adamları derneğidir. ASKON; tüccar, sanayici ve işadamlarının toplumun ekonomik ve sosyal gelişmesinde öncü bir kesim olduğu inancı ile demokrasi ve insan hakları ilkelerinin; düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyetinin ülkemizde tam bir geçerlilik kazanmasını varlık nedenlerinden biri olarak görmektedir. Zümresel ve bölgesel kalkınma, ülke gelişmişliği için sağlıksız bir göstergedir. Türkiye’nin bütün bölgeleri ve illeriyle kalkınmasını engelleyen faktörler mümkün olduğunca ortadan kaldırılmalıdır. Rize’mizde bu yönde atılacak adımları desteklemek, bu amaç doğrultusunda projeler geliştirmek ASKON’ un temel misyonlarından biridir” dedi.

ASKON’ un misyonunun toplumu ve insanı yozlaştırıcı ekonomi anlayışına karşı, erdemli toplum ve erdemli ekonominin inşası olduğunu belirten Öztürk, “ASKON olarak bağlı olduğumuz temel ilkelerimiz vardır. Bu ilkeler ekonomi ve iş dünyasında tüm aktörlerin sahip olması gereken ilkelerdir. Kârlılık, büyüme ve kazanç ancak bu temel ilkelere bağlılıkla gerçekleştiğinde saygıdeğer olabilir düşüncesindeyiz. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği ekonomi merkezli bir teşkilattır. Her ne kadar toplanmamızın ana gayesi Rize’mizin kıymetli basın mensuplarıyla tanışmak olsa da bir iki cümleyle Türkiye’mizin ve dünyanın ekonomik gidişatına değinmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Dünya ciddi bir ekonomik krizin içine girmiş bulunmaktadır. Küreselleşmenin doğal bir sonucu olarak, yeryüzünün herhangi bir yerinde meydana gelen olumlu ve ya olumsuz bir gelişmeden hemen herkes etkilenmektedir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu aracılığı ile Askon Rize Şubemizi Ülkelerine davet edildiğini belirten Öztürk, “Bu münasebetle Askon Rize Şubemize mensup bir grup iş adamımız İran’a gitmiş on üç ülkeden 400 iş adamının katıldığı “Tebriz’de Uluslararası Yatırım Fırsatları” toplantısına katılmıştır. Altı günlük bu seyahatte Başta Tebriz olmak üzere, Hamedan ve Tahranda çeşitli temaslarda bulunmuşlardır. Rizeli iş adamlarımız için İran’da ki yatırım ve ticaret olasılıklarını araştırmışlardır. Başta İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olmak üzere İran Anayasa Mahkemesi Başkanı, Meclis Başkanı, milletvekilleri ve diğer yetkililerle görüşmeler yapmıştır” şeklinde konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ