Dilek ASLAN

Uluslararası bir kurum olan AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı) Gürcistan Misyonuna bağlı Kurumsal Değişim ve Gelişim Programının (TISP) yürüttüğü çalışmalar kapsamında; Türkiye ve Gürcistan arasında kurumlar arası ve uluslar arası işbirliğinin artırılması, kurumsal değişim ve gelişim kapasitesinin yükseltilmesi amacıyla 2 günlük Sınır Çalıştayı, Artvin ili Arhavi ilçesi Arhavi Ticaret ve Sanayi Odasının Konferans salonunda başladı.
 


2 günlük sınır çalıştayında; Birleştirilmiş Sınır Yönetim Stratejisi, Terörle Mücadele, Risk Yönetimi, İnsan Kaçakçılığı ve Sorgulama Teknikleri konuları ele alındı. Yapılan çalıştayla her iki ülkenin sınırda görevli devlet yetkilileri arasındaki bilgi paylaşımı hedeflendiği açıklandı.
 


Bu Çalıştay, 2008 yılında Türkiye-Gürcistan arasında düzenlenen 4. Çalıştay olup, Çalıştay her ülke katılımcıları açısından başarılı, verimli ve katılımcılılığın yüksek olduğu bir Çalıştay olarak sürdürüldüğü çalıştaya katılanlar tarafından ifade edildi. İki ülke arasındaki bu bilgi ve tecrübe paylaşımı, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı.

AGİT Gürcistan Misyonu olarak, Türkiye’nin başarılı ev sahipliği, misafirperverliği ve organizasyonundan memnuniyet duyulduğu da açıkça ifade edildi.



Editör: HABER MERKEZİ