Ardeşen'i daha gelişmiş ve daha modern bir ilçe haline getirmek için başlatılan kentsel gelişim projesi kapsamındaki çalışmalar hızla devam ediyor. Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan önderliğinde başlatılan projeyle görevlendirilen belediye meclis üyeleri, ilçedeki resmi kurumları, sivil toplum örgütlerini ve işadamlarını ziyaret ederek ilçe gelişimine katkı sağlayacak raporlar aldı.

Kentsel gelişim projesi kapsamındaki çalışmalarını Ardeşen'e bağlantısı bulunan komşu yerleşim birimlerine de taşıyan ekip, ilçeye 20 km uzaklıkta ve 700 metre rakımlı Tunca beldesine giderek incelemelerde bulundu. Kentsel gelişim projesinde görev alan Saltuk Deniz, Kadir Kulaber, Onur Saral, Ahmet Naci Okutan ve Ardeşen Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Burhan Okutan, beldedeki tarihi ve turistik yerleri gözden geçirerek değerlendirmeler yaptı. Saltuk Deniz ve beraberindeki ekip, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal'ı makamında ziyaret ederek, belde halkının geçim kaynakları ve yaşam koşulları hakkında bilgi aldı. Topal, proje kapsamındaki beklentilerini sıralarken sağlayacağı katkıları da belirtti.

Başkan Topal, beldedeki eğitim-öğretim hizmetlerinin daha modern hale getirilmesi ve imkanların genişletilmesi için taleplerde bulundu. Kış günlerinde beldedeki eğitimin aksamaması için belediye imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Tunca Belediye Başkanı Topal sözlerine şunları ekledi: 'İnsanlarımız artık denizde, plajda ve kumda tatil yapmaya yeterince doymuş durumdadır. Beldemiz, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi niteliğini taşımaktadır. Turistler tarihi kemer köprülerimize ve şelalelerimize akın ediyorlar. Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerinde nüfusumuz onbinleri buluyor. Beldemizdeki bu güzellikleri koruma ve bizden sonraki kuşaklara aktarma adına elimizden gelen çabayı sarfediyoruz. Beldedeki imar planlarında ve tesis yapılanmasında doğal doku öncelikli hassasiyet noktamızdır.'

Kentsel gelişim projesini Ardeşen'e komşu olan diğer yerleşim birimlerine de taşıyacaklarını ifade eden Saltuk Deniz, 'Dünyada ve ülkemizde az bulunan bir sürü doğal güzellikler ve nimetler içerisindeyiz. Yerleşim birimlerimizde modern hayatın imkanlarından ve teknolojiden faydalanırken diğer taraftan doğal güzelliklere zarar vermeden yaşamayı bilmeliyiz.' dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ