Birleşik Arap Emirliklerinden bir heyet Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın davetlisi olarak ilçeye gelerek bölgede turizm alanında yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’ın girişimleri doğrultusunda Birleşik Arap Emirliklerinin Başkenti Abu Dhabi’de faaliyet gösteren Salem Seyahat Acentası (Salem Travel Acency) Pazarlama Müdürü Jaya Maguluri ve Türk Hava Yolları Abu Dhabi Sorumlusu Ayşe Mısırlı Mirza bölgeye Arap turistlerin gelip kalabilecekleri yerler konusunda incelemelerde bulunup bölgenin turizm alanlarını ziyaret ettiler.

 

Bölgenin çok güzel olduğunu ve Arap turistlere iyi hitap ettiğini belirten Türk Hava Yolları Abu Dhabi sorumlusu Ayşe Mısırlı Mirza, “Biz bölgeyi Arap Emirlikleri’ne tanıtacak turizm tatil programları yapmayı hedefliyoruz. Araplar yeşillikleri ve yağmuru çok severler, ailece seyahat ederler, bizde bu bölgeleri kendilerine tanıtmak istiyoruz. Bu bölgenin bu konuda gerçekten güzel bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Bunuda gezdiğimiz yerlerde gözlemledik. Bu çalışmanın bölgeye bir canlılık getireceğini umuyoruz. Başkanımız bize destek veriyor, bizde elimizden geldiğince destek olacağız” dedi.

 

Başkan Çakır’a böyle bir imkânı sağladıkları için teşekkür eden Jaya Maguluri, 'Bu bölge bizim turistlerimize çok iyi hitap ediyor. İslami gelenekleri koruyan ve bu değerlere saygı duyan bir yerde kalmak turistlerimizin tercihi olacaktır. Arap turistlerin Antalya bölgesinde Rus turistlerle bir arada olmaktan rahatsız olduklarını ama bu bölgede bulunmak onlara daha çok evinde olduğunu hissettirecektir. Sağolsun Rıza Çakır Bey’in verdiği destekle de bir çok oteli görme imkanımız oldu. Böylece de bölgeyi çok daha iyi anlatabilme şansına sahip olacağız” şeklinde konuştu.

 

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise “Birleşik Arap Emirlikleri'nden profesyonel bir ekip bölgemize gelerek turizm çalışması yapmak için misafirimiz oldu. Bu ekip dünyanın dört bir yanına Arap turistleri gönderiyor. Bizler de madem bizim memleketimiz bu kadar cennet gibi güzel; yeşiliyle, yağmuruyla Araplara hitap eden bu bölgeye Arap turistleri çekelim. Onlar bu güzellikten istifade ederken, bizlerde onların zenginliklerinden istifade edelim, dedik. Arkadaşlarımız geldiler, Çayeli'ni ve bölgemizdeki doğal güzelliklerimizi gezdiler. Alt yapı konusunda çalışma yapacaklar ve ülkelerine gittiklerinde çalışmalara başlayacaklar. Bu çalışmanın bir başlangıç olacağına inanarak, Arapların bölgemizi çok seveceğini temenni ediyorum' dedi.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ