Fatih İslam KARAOĞLU

İş adamı ve bürokratların katıldığı yemekte eski Çevre ve Orman Bakanı İmdat SÜTLÜOĞLU, Yök Başkan Vekili Prof.Dr. Ömer DEMİR, Danıştay Üyesi Hayrettin KADIOĞLU Denizcilik Müsteşarı Hasan NAİBOĞLU, İlk Öğretim Genel Müdürü İbrahim ER, Tuz İşletmeleri Genel Müdürü Osman YAZICI, Prof.Dr. Necdet BASA, Milli Eğitim Genel Müdür Yardımcılarından Hasan TERZİ, TPAO Genel Müdür Yardımcısı Ahmet ADANIR, Rize Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr.Süleyman BASA, Başkan Vekili Prof.Dr. Reşat KASAP, Genel Başkan Yardımcısı Ömer TURNA, Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin KARAGÖZ, Dernek Başkanları Fatih İslam KARAOĞLU, Musa ABAY, Ahmet ÜSTOĞLU, Hızır İNAN, Mustafa BABAL, Prof.Dr. Ali İhsan AROL, Kadın Kolları Başkanı Fatma AKYILDIZ ve üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Fatih OFLUOĞLU, İdari Sekreter Nurdan BAŞ ve ismini zikredemediğim isimler katıldı.

 

 

Federasyon Genel Başkanı BASA; Rize Dernekleri Federasyonunun faaliyetleri hakkında genel bilgiler verdi. Tanışmadan sonra Vali ŞARBAK; sit alanından hes’lere, silah ruhsatından turizme, fosseptik çukurlarından ormana, kadastrodan asfalt çalışmalarına ve işsizliğe dair bilgiler verdi. Rizelileri yeni tanıdığını Başbakanlar memleketi olduğunu ve Rizelilerin şanslı konumda bulunduklarını bu anlamda kendinin de Rize’ye Vali olarak atanmasında şanslı olduğunu dile getirdi. Dernekçiliğin çok önemli olduğu başka bir şehir görmediğini beraberce çok büyük işler yapılacağını vurguladı. Ayder yaylasında çoklu yönetimin tek elle yürütülmesi gerekliliğini söyledi. Herkesin hukuka saygılı davranması yönünde hareket etmesini belirten ŞARBAK; öğrenci bursları konusunda ve çocuklara yönelik projelerden bahsetti. Köydese ayrılan payın Rize’de yüzde yirmi daha arttırıldığını bunun da yörenin gelişimi için kullanılmasında katkı sağlayacağını vurguladı.

 Katılımcılar soru cevap şeklinde Rize ve yöresinin kalkınmasına yönelik ve neler yapılacağı hususunda karşılıklı bilgi edindiler.

Bu arada yazıyı kaleme aldığım esnada eski Genel Müdür ve TBMM Müşaviri Yaşar GÜLBAY’ın vefatını öğrenmiş bulunmaktayım. Karşıyaka camiinde 17.03.2009 tarihinde öğle kılınacak cenaze namazından sonra 18.03.2009 tarihinde Ardeşen’de son yolculuğuna gönderilecektir. Kederli ailesine Allah’tan rahmet dileriz. Yeri mekânı cennet olsun.

 

Editör: HABER MERKEZİ