Rize'nin çıkmaz yollarından biri olan Andon yıllardır üvey evlat muamelesi görmeye devam ediyor.

İnsanların şifa bulmak için gittiği Andon içmelerinde yeterli tesis olmaması ve olan tesislerin yıkık, dökük halde olması içmelerde konaklama yapılamaması şifa bulmaya giden insanları bu bölgeye gitmekten alıkoymakta, Andon da bulunan derme, çatma bir tesis dışında insanlara hizmet verecek konaklama yeri olmadığı, tarihi otellerin ise çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Rize ye 20 Km mesafede olan Andon içmelerinin değerlendirilmesini isteyen köylüler” Her bölgeye tesis yapılmakta, Turizm tesisleri için birçok yerde projeler üretilmekte, Ancak Andon unutuldu. Yıllardır insanlar bu bölgeye şifalı sudan medet ummaya gelmekte. Devletin burada yapılacak olan tesislere destek vermesini bekliyoruz” dediler.

Şifalı su için etut çalışmalarının yapılmasını isteyen vatandaşlar” Andon çıkmaz bir yol, yolun bittiği yer, burada yapılacak tesisler ve sondaj çalışması ile su biraz daha gür akabilir. MTA ve her hangi bir kurum bu tür girişimde bulunmadı, köylüler olarak Andon a yeni ve kalıcı turistik tesisler yapılmasını bekliyoruz” dediler.
 

Editör: HABER MERKEZİ