Bir takım ziyaret ve incelemeler için Rize'nin Çayeli ilçesine gelen Almanya Büyükelçisi Dr. Eckhardt Kuntz, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Önceki dönem Çayeli Belediye Başkan adayı olan Cem Kazmaz’ın davetiyle Çayeli’ne gelen Büyükelçi Kuntz, ilçeye gelişinde Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Başkan Yardımcısı Mustafa Baltacı tarafından karşılandı. Lale Lokantasında yapılan sabah kahvaltısının ardından Çayeli Belediyesinde sohbet ortamında bir ziyaret gerçekleştirildi.

Sohbette, Türkiye'nin AB'ye girişine de değinen Başkan Çakır, 'Avrupa bize yanlış gözle bakmıştır. Bize başkasıyla nişanlı muamelesi yapıyorlar. Oysa biz başkasıyla nişanlı değiliz. AB, bizden korkmasın. Ferhat, Şirin için dağları delmiş, neler neler yapmış sevdasına ulaşmak için, biz de dağları deleceğiz ve Avrupa Birliği'ne ulaşacağız.' şeklinde konuştu.



Büyükelçi Dr. Eckhardt Kuntz'un, 'Avrupa Birliği'nde 27 tane erkek üye var, bu nasıl olacak?' sorusuna ise Başkan Çakır'ın cevabı net oldu: 'Avrupa Birliği bizi genç, yakışıklı, dik duruşlu ve tarihi geçmişi olan biri olarak değerlendirsin.' demesi üzerine Büyükelçi, 'O zaman bu aşk hikayesi güzel bir benzetme oldu, bunu kullanın bence.' dedi.



Almanya Büyükelçisi Dr. Eckhardt Kuntz, konuşmasının sonunda ise 'Avrupa sizi dişi olarak görüyor ve sizi güzel bir bayan olarak görmek istiyor.' dedi. Başkan Çakır ise 'Kelimeler ne anlama gelir bilmem ama Türkiye adamlarıyla meşhurdur' cevabını verdi.



Ziyaretin sonunda Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Büyükelçiye yöresel hediyeler takdim ederek, 'Bunu kullandıkça bizleri hatırlarsınız.' temennisinde bulundu. Büyükelçi Kuntz ise Çakır'a kartını vererek 'Burada faceebok adresim var, gelin sizle orda arkadaş olalım.' diyerek, kendisine kart vizite koyma kutusu hediye etti.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ