Mustafa BAYRAK

Almanya da yayın yapan Pres Clup gazetesi redaktörü Joachim Hauck” Türk çayı hakkında çeşitli duyumlarımız vardı, bunları yerinde görmek ve Türk çayını Almanya da tanıtmak için yerinde inceleme yapmaya geldim” dedi.

Türk çayı hakkında geniş bilgiler almak üzere Rize ye gelen Pres Clup gazetesi redaktörü Joachim Hauck Cumhuriyet çay fabrikasını gezerek çay hakkında bilgi aldı.

Almanya nin Numberg kentinde yayınlanan ve 450 bin trajli gazetesi olan Pres Clup gazetesi redaktörü Joachim Hauck Rize ye gelerek Türk çayını Alman Basınında tanıtacağını söyleyerek ”Dünya da çeşitli ülkelerde çay üretilmekte, Türk çayı hakkında çeşitli söylentiler vardı. Bu söylentileri yerinde incelemeye geldim” dedi.

Cumhuriyet Çay fabrikasında fabrika müdürü Köksal Kasap tarafından fabrikada çayın fabrikaya girişi ile kuru çay olarak çıkışı hakkında bilgi alan Joachim Hauck ”Gösterilen ilgiden memnunum, tarladan bardağa kadar olan süre yi görmüş oldum. Dünya da tek katkısız ve zirai mücadelesi olmayan tek çay Karadeniz bölgesinde yetiştirilmekte. Çaykur yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Çay fabrikası müdürü Köksal Kasap ise Alman basınının Türk çayına ilgi göstermesinden mutlu olduğunu söyleyerek ”Türk çayı hakkında gerçek bilgiler yansımıyor. Bizim görevimiz çayımızı iyi anlatmak, hem üretici hem de idareci olarak çayımızı anlatmak bizim görevimizdir” dedi.

Joachim Hauck ise Karadeniz bölgesine geldiğinde halkın büyük bir bölümünün çay içtiğini gördüğünü söyleyerek ”Her konakladığımız yerde çay ikram edildi. Türkiye de kahve kültürü son sırada, Türk çayının katkısız olması ve organik olması ayrıca Avrupa ülkeleri arasında çay in tek Türkiye de üretilmesi çok önemli, ülkemde Türk çayının geçmişi hala kurcalanmakta, Rize ye yaptığım bu gezimde Türk çayını bahçeden, bardağa kadar gördüm” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ