Dilek ASLAN

Toplantıya Rize Valisi Kasım Esen, İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, İl Genel Meclis üyeleri ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sultan Yılmaz katıldı.

Toplantıya, önceki gün Vefat eden İl Genel Meclis Üyesi Ali Saruhan’ın anısına bir dakikalık saygı duruşuna ardından istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Ali Saruhan’ın İl Genel Meclis Kürsüsünden Yapmış olduğu konuşmalardan derlenen 4–5 dakikalık bir görüntü sine vizyon gösterimi olarak üyelere gösterildi.

Rize Valisi Kasım Esen “Ali Saruhan’ın Örnek bir devlet ve siyaset adamı olarak kubbede hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı. Rahmetle anıyorum” cümleleri ile konuşmasına başladı. Ayrıca; Vali Kasım Esen, Mahalli idare seçimleri ile birinci sınıf demokrasi, faziletli bir seçim kampanyası, hukukun üstünlüğü, bilgi toplumu vizyonlu, İnsan odak misyonlu, Özgürlüklere dayalı, bir kampanyanın yürütülmesi ve kardeşliğin esaslarını vurguladı.
 


“Demokrasinin yozlaşması, demokrasi kültürünün bozulması, devlet düzeninin çökmesi, Kaos ve kargaşanın düzen olması halinde; “ Tilkilerin saf bakkal, Tezgâhtarların çakal, Tavukların kasadar, Horozların tellal, Kurtların Kuzulara Öğretmen, Tavşanların sportmen fakat Kaplumbağaların rekortmen, Karıncaların hamal, Ayıların yağcı, Aslanların hancı, İnsanların Dünyada Yabancı” olacağı maskeli bir yaşam doğacaktır” 

Vali Kasım Esen, Rize İl Özel İdaresinin Demokrasiye sahip çıkarak, Demokrasi karşıtı güçlerin egemenliğine karşı Kamu menfaati ve faziletli demokratik tavır gösterebileceğini söyledi.

Vali Kasım Esen, Ali Saruhan’ın isminin bir tesise verilmesine İl Genel Meclisine Teklif etti. Daha Sonra Komisyondan gelen raporlar ve idare teklifleri görüşüldü.



Editör: HABER MERKEZİ