Çayeli Müftülüğü tarafından Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde 'Kâinatın Yaratılışı ve Peygamberimiz' konulu etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul İl Müftülüğü Vaizi Mustafa Akgül çağdaş, ilerici ve aydın olmak için bazı kesimlerin camiden, seccadeden uzak durma düşüncelerinin doğru olmadığını söyledi. Çayeli Müftülüğü tarafından Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde organize edilen “Kainatın Yaratılışı ve Peygamberimiz' konulu etkinlik, Kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Konferansa gelenlere Sevgi yolu derneği tarafından etli pilav ikramı yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program, Çayeli Müftüsü Mehmet Ceylan'ın açılış konuşmasını yapmasıyla sürdü.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen İstanbul İl Müftülüğü Vaizi Mustafa Akgül kâinat ile ilgili slâyt sunum eşliğinde bilgiler sundu. Kainatın yaratılışını Kur'an da yer alan ayetlerle açıklayan Akgül, din hakkında farklı yorumlarda bulunanlara da tepki gösterdi. Din için bilimsel gelişmeleri reddetmenin doğru olmadığını ifade eden Akgül, çağdaş, aydın ve ilerici olmak içinde dini vecibeleri geri atmanın doğru olmadığını kaydetti.

Akgül, 'Ülkemizde din hakkında çok farklı düşenceler dile getirilmektedir. Özellikle çağdaş, aydın ve ilerici olmak isteyen bazı kimseler camiden ve seccadeden uzak duruyor. Bir diğer değişle aydın biri camiye gittiği vakit, hemen 'Aaa bu aydın camiye gitti' gibi söylemler yayılıyor. Peki bu aydın camiye neden gitmesin o da Allah'ın kulu değil mi, o da namaz kılamaz mı?' dedi.

Akgül şöyle devam etti.'Hz. Muhammed ( a.s.m) in duası, bu kainatın yaratılması için bir sebeptir. Yani Asrımız alimlerinden Bediüzzaman Said Nursi'nin ifadesiye, Allah, ezeli ilmiyle Peygamberimizin, kainatın ve cennetin yaratılması hususunda ki ısrarlı ve ihlaslı duasını kabul etti ve bu kainatı halk etti. İşte O'nun bu duası olmasaydı Allah kainatı ve içindekileri yaratmazdı.' Dedi.

Konferans, kuran kurslarında okuyan ve çeşitli alanlarda başarı sağlamış öğrencilere sertifika verme töreni, Çayeli müftülüğü imam hatiplerinden oluşan Tasavvuf musikisi ve ilahi korosunun verdiği mini konserle sona erdi. Konferansın sonunda Çayeli müftülüğü tarafından “Hz. Pergamber’in hayatından davranış modelleri” adlı kitap davetlilere takdim edildi.

PROGRAMDAN GÖRÜNTÜLER

 


 

 


 

 


Editör: HABER MERKEZİ