Ak Parti Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Lüffi Çırakoğlu, Rize İl Başkanı Hasan Karal ve bazı il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çayeli’nde incelemelerde bulundular.

Heyetin Çayeli’ndeki ilk durağı Halk Eğitim Merkezi’ydi. Burada bir konuşma yapan Rize milletvekili Bayramoğlu, “Taşımalı eğitimle birlikte kapanan ilköğretim okullarını imalathane yerine döndürüyoruz. Biz bu yerlerde 10–15 kişiyi bir araya getirip okula yakın olan bölgede evinize taşının ve de kira ödemeyin diyeceğiz. Ama bize de düzenli olarak kumaş üretin. Siz ne üretip sattığınıza bakmayacaksınız. Düzenli olarak verilen kumaşları üreteceksiniz. 3 metre üretiyorsan 3 metrelik para alacaksınız. 7 metre üretiyorsan 7 metrelik para alacaksınız. Bunların yanında fabrikasyon ürünlerle rekabet edebilmemiz için bazı özellikli ürünler de üretmemiz lazım.” diye konuştu.

Daha sonra Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden heyet, burada ilçe hakkında bilgiler aldı. Buradan Eğitim Fakültesine giden heyet, Fakülte’nin sıkıntıları hakkında Dekan ve Dernek başkanı’ndan bilgiler aldılar. Fakülte’nin büyüye bilmesi için yer sorunu olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz ve Dernek başkanı Muhammet Sarı, heyetten bu konuda destek istedi.

Heyet, yapımı devam eden yeni Halk Eğitim binasını da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

 


 

 


Editör: HABER MERKEZİ