Rize Adliyesi'nde yapılan bir dizi teknolojik düzenlemeyle mübaşirlerin yankıları tarihe karışırken, davalı ve davacı yakınları kurulan elektronik ekranlardan görülen davalar hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

Rize Adliyesi son yapılan teknolojik düzenlemelerin ardından Türkiye'nin en gelişmiş adliyesi haline geldi. Bütün duruşma salonlarına yerleştirilen ses sistemi ile Yalova Adliyesi'nden sonra Rize Adliyesi'nde de mübaşirlerin yankıları tarihe karışırken, çağrılar artık herkesin duyacağı şekilde mikrofonlardan yapılmaya başlandı. Başka bir uygulamayla da duruşma salonları dışına yerleştirilen LCD ekranlardan davalı ve davacı yakınları görülmekte olan dava hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Ayrıca bina içerisine yerleştirilen bilgisayarlar sayesinde kendilerine ait davaların yanı sıra adliye binası ve kanun maddeleri hakkında da isteyen istedikleri bilgilere ulaşabiliyor.

Yapılan yeni düzenlemelerle ilgili bir açıklama yapan Rize Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, adliyenin daha modern ve işlevsel bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Adliye binasının duvarlarını fotoğraf ve çiçeklerle süslediklerini belirten Özkorul, 'Mahkeme duvarı tabiri, kötüyü ve olumsuzu simgeler. Adliyemizin duvarlarını insan fotoğrafları ve çiçeklerle dekore ettik. Bu kötü tabirden mahkemelerimizi uzaklaştırmak istedik. Artık mahkeme duvarları kötü ve olumsuz değil. İnsanımızın psikolojik olarak

olumlu etkilenmesi ve insanımıza daha iyi hizmet sunmak için adliyemizi bu şekilde dekore ettik' dedi.

Rize Adliyesi'nde ayrıca X-Ray'lı güvenlik kapıları, güvenlik kameraları ve turnikeli güvenlik sistemi bulunuyor.


 

Editör: HABER MERKEZİ