Almanya'nın Frankfurt kentinde yaşayan Paul Grucner, 20 yıl önce Müslüman olup, ‘Resul’ adını aldı. Hacca da giden Grucner, Almanya'da tanıştığı Rizeliler sayesinde bu yıl tatil için İkizdere İlçesi'ne geldi. Bir haftalığına geldiği İkizdere'nin doğasına hayran kalan Grucner, tatilini uzattı.

Camide beş vakit namaz kılan Grucner, Rize'de tanıştığı turizmci Köksal Hapeloğlu'na tam anlamıyla Müslüman olmak için sünnet olmak istediğini söyledi. Bunun üzerine Grucner, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu'nun da girişimiyle Opr. Dr. Şaban Çoruh tarafından 10 dakikalık bir operasyonla sünnet edildi.

Sünnet öncesi Kale camii imamı Abdülkadir Kara, Kuran okuyup dua etti. Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Grucner'i Dr. Çoruh sakinleştirmeye çalıştı. Sünnettin ardından, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, öperek başına koyduğu Kuran'ı Grucner'e hediye etti. Belediye Başkanları Halil Bakırcı ve Hasan Köseoğlu ise Grucner'e Cumhuriyet altını taktı.

Eşi vefat eden 5 çocuk babası Grucner, “Müslüman olmuştum. Ama tam anlamıyla Müslüman olarak ölmek istedim. O nedenle Sünnet olmaya karar verdim'' dedi.


Sünneti gerçekleştiren Opr. Dr. Şaban Çoruh da, “İslam'ın adet ve geleneğini böylece yerine getirdi. Yaşı itibariyle, enfeksiyon kapma sorunu yaşayabilir. Ama düzenli pansumanlarla bunun önüne gececeğiz. Daha önce Doğu illerinde görev yaparken 30 yaşındaki insanları sünnet etmiştim ama ilk kez 81 yaşında birini sünnet ettim'' dedi.

Kent Haber

Editör: HABER MERKEZİ