7.’si düzenlenecek olan Külünkoğulları yayla şenlikleri 1-2 Ağustos tarihlerinde Rize’nin Çayeli ilçesi Büyükköy beldesi, Derecik köyü yaylasında yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Külünk Eğitim ve Kültür Derneği başkanı Nihat KÜLÜNK, her yıl geneleksel olarak yaptığımız yayla şenliğine herkesi davet ettiğini ifade ederek “Şenliğimize 3 ülkeden, 17 ilden derneklerimize üyelerle ve çevre köylerde bulunan vatandaşlarımız katılacaklar. Tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız. İnsanlarımızla kaynaşmak ve birlikteliğimizi pekiştirmek amacını güdüyoruz. Şenliklerimiz kapsamında Futbol turnuvası, voleybol turnuvası, Halat çekme yarışması ve Atma türkü yarışmalarımız olacaktır. Ayrıca başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyelerimiz olacak. 

2001’de kurulan derneğin geleneksel olarak her yıl 8 farklı bölgede iftarlar verdiğini söyleyen Külünk “İstanbul’da Külünkoğulları geceleri düzenliyoruz. İşadamları ile sabah kahvaltılarında buluşuyoruz. Türkiye’nin farklı bölgelerinde aylık olarak Külünkoğulları kahvaltılarında buluşuyoruz” dedi.
 
çaytv 
Editör: HABER MERKEZİ