Rize Dernekler Müdürü Turgay Esen, Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek (TACSO) projesinin asıl amacının; sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitesinin artmasına destek vermek ve demokratik sürece katılımlarına katkıda bulunmak olduğunu bildirdi.

Esen, yaptığı yazılı açıklamada, TACSO Projesinin AB tarafından sivil topluma destek fonu kapsamında batı balkan ülkeleri ve Türkiye'de başlatılan ve 2 sene boyunca bölgesel olarak yürütülecek bir proje olduğunu belirtti.

Projenin ana amaçlarının sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitesinin artmasına destek vermek ve demokratik sürece katılımlarına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Esen, bu amaç kapsamında çalışmaların araştırma, rehberlik ve yardım, kapasite arttırma ve sivil toplum kuruluşları ile paydaş ilişkiler alanlarında yürütüleceğini açıkladı.

Kapasite artırma başlığı altında planlanan pilot eğitimin 2-3 Şubat tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini aktaran Esen, şunları kaydetti: ''Pilot eğitim ve bölgesel eğitimler İngilizce olarak gerçekleştirilecektir. Bu nedenle sadece pilot eğitim ve bölgesel çapta olacak eğitici eğitimlerine katılım için diğer şartların yanı sıra katılımcıların İngilizce bilmeleri de gerekmektedir. 14 Ocak Perşembe gününe kadar duyuruda belirtilen özelliklere sahip sivil toplum temsilcilerinin başvuru formunu doldurarak '[email protected]' e-posta adresine başvurmaları gerekmektedir. İlimizde faaliyet gösteren derneklerimiz ve diğer sivil toplum kuruluşlarımız için çok önemli bir organizasyon olan bu programa müracaat edilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum.''

Editör: HABER MERKEZİ