İlyas GÜR

Tek gıda iş sendikası bölge başkanı Naci Bayraktutan düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Öz gıda ya verilen yetki belgesinin hukuka dayanmadığını söyledi.

Tek Gıda iş sendikası bölge binasında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında son iki gündür Öz gıda iş sendikasının yaptığı beyanlara değinen Naci Bayraktutan” 11 ay süren bir saldırıdan çıktık. Üyelerimiz tehditlerle, sürgünlerle, baskılarla rakip sendikaya geçirildi. Bunu tüm kamu oyu biliyor. 11 aylık mücadele sonunda Öz gıda iş 4227 üye yaparken sendikamız 9695 üye de kaldı. Bunları Çalışma bakanlığına bildirdik. Ancak bakanlık Öz gıda iş sendikasına yetki belgesi değil , tespit belgesi verdi. Önceki gün Ankara da ilgili mahkemeye baş vurumuzu yaptık. Bütün kuruma bağlı iş yerlerinin çoğunluk belgeleri elimizde. Bu sayıda bir eksik olursa tüm konuşmalarımı geri alacağım” dedi.

Naci Bayraktutan 11 aylık süre içinde siyası baskı dışında bürokratik baskılarında yaşandığını söyleyerek” Şu anda işçilerimizin bir ikramiye ve bir maaş alacakları var emekli olanlarımızın tazminat hakları var. Bizim yetkimiz yıl sonunda bitiyor. Mahkeme uzayabilir. Bu uzantıdan işçilerimizin kayıpları olmaz. Ancak karşı sendikaya geçenlerin bazı kayıpları olacaktır. Sendikamızın avukatları konuyla ilgileniyor. Ancak anlamadığımız Öz gıda iş sendikasının yetki aldık demesi. Bunlar kamu oyunu aldatıyorlar” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ