Türk-İş Rize İl temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası D.Karadeniz Bölge Başkanlığı 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy, Türk-İş’in Hükümetle imzaladığı toplu iş sözleşmesini kendileri yapmış gibi gösteren Öz Gıda İş’in yöneticilerine sert tepki gösterdi. Hak-İş’in kamuda örgütlü olduğu bir yeri bulunmadığını belirten Aksoy, kanunen Hak-İş’in bu sözleşmeye imza atmasının mümkün değildir. Yapılan bu açıklamaları talihsizliktir. Bu insanlar utanmadan, sıkılmadan yalanlarına devam etmektedir” dedi.

 

Aksoy açıklamasında;

“270 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde Türk-İş ve hükümet, ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 5,5 zam ve düşük ücretlilere 60 lira maaş artırımı konusunda anlaştı. Bu anlaşma Türk-İş’in kararlılığı ile alınan bir sonuçtur. Hal böyle iken taşeron bir sendika yetkilileri açıklama yapıyor ve bu imzalanan anlaşmada Hak-İş sendikasının çabasından bahsediliyor. Henüz konfederasyon ve sendikanın ne olduğunu bilmeyenler, yalan beyanlarla Hükümetin verdiği zammı Hak-İş’in çabaları sonucu alındığı yalanını yüzleri kızarmadan, utanmadan pişkinlikle söylemektedirler.       

 
İşte Öz Gıda Taşeroncularını yalanlayan Türk-İş'in  Hükümetle imzaladığı Toplu İş Sözleşme Belgesi                                                                                            

 
İş Bırakma Eylemi Açıklaması Yalandır!

Bu sözleşmede baştan sona Türk-İş Konfederasyonunun emeği vardır. Hak-İş’in adını ağzına alanlar hangi kamu kurumunda Hak-İş’e ait bir sendikanın örgütlülüğü bulunmakta onu söylesinler, hiçbir kamu kurumunda Hak-İş’in örgütlülüğü yoktur! Bu yüzden Hak-İş yasal olarak bu sözleşmeye imza atmaya da yetkisi yoktur.

 

Çaykur Toplu İş Sözleşmesinden Faydalanacak!

 

Türk-İş’in çabaları sonucu imzalanan toplu iş sözleşmesinde ki haklardan Çaykur işçisi yararlanacaktır. Tüm baskı ve tehditlere rağmen Çaykur’da başarılı olamayıp, masa başında çevirdikleri tezgâhlarla Çaykur işçisini sendikasız bırakan Öz Gıda yetkilileri şimdi çıkıp kendilerinin bu sözleşmede çabalarının olduğu yalanını söylemekte. Çaykur’da yetki belirsizliği yüzünden toplu iş sözleşmesi imzalanamamakta ancak, Kamu İş’le yaptığımız protokol gereği Türk-İş’in hükümetle anlaşmaya vardığı sözleşmede ki farklardan Çaykur işçileri de yararlanacaktır.

 

Türk-İş Rize İl teşkilatı ve beraberinde ki yaklaşık 100 kişi AKP İl binasının altına gelerek basın açıklaması yapmıştı. 
 
İş Bırakma Eylemi Açıklaması Yalandır!

Türk-İş, hükümetle yaptığı toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde bir sonuç alamayınca ülke genelinde 1 saatlik iş bırakma kararı aldı. Bu Türk-İş’in aldığı bir karardır. Rize’de bazı taşeron sendikacılar “bizde Rize’de kısmen 1 saatlik eylem yaptık” yalanını yaymakta. Şayet yaptıysanız hani nerede yaptınız bu eylemleri? Rize’de Türk-İş olarak biz, “Köy hizmetleri, Karayolları ve Tedaş’ta 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptık. Sizler sendikacı olarak rahat koltuklarınızda klimalı odalarda otururken biz işçi kardeşlerimizle güneşin altında AKP binasının altında onur mücadelesi vererek sesimizi Türkiye’ye duyurduk ve dedik ki; “bunlar uyarı niteliğindedir, işçi kardeşlerimizin alın terlerinin karşılığı verilmezse ülke genelinde greve gideceğiz”. Bunlar yaşanırken neredeydiniz çıkıp bunu açıklayın?

 

karadenizgundem

Editör: HABER MERKEZİ