RÜ Rektörü Okumuşoğlu'ndan Maranki'ye cevap; “Herkes Bilimsel uzman olduğu sahada konuşsun, İnsanımızı tedirgin etmeye hakkımız yok” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rize Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, söylemlerin bilimsel verilere dayandırılarak aktarılması gerektiğini belirterek Maranki’yi bilimsel olmaya ve milli çıkarları zedeleyecek, milli ekonomiye zarar verecek açıklamalardan uzak durmaya davet etti.

Kendisinin nükleer fizik uzmanı olduğunu ifade eden Okumuşoğlu, her bilim insanı kendi uzmanlık alanında söz söylemesi, kamuoyunu aydınlatması bilimsel kriterler gereğidir diyeler Maranki’yi kendi uzmanlık alanı olmayan konularda medyatik kimliğini kullanarak toplumu yanıltmaması gerektiğini ifade etti.

Kendilerin sürekli ve düzenli bölgedeki bitki ve diğer alanlarda radyo aktivite ölçümleri yaptıklarını, bunu bilisel yayın ve arenalarda gündeme getirdiklerini ifade ederek Rize’de endemik bitkiler ve çayda dünya standartlarının altında doğal radyo aktivite bulunulduğunu söyleyerek kesin çayımızda radyoaktivite endişesi yoktur dedi. Milli ekonomiye zarar verecek, bölge insanını hedef alan talihsiz bir açıklama yapılmıştır bilim insanı hassas olması gerektiğini söyledi.

Rektör Okumuşoğlu ayrıca, Çernobil’den günümüze kalan radyasyonun her gün televizyondan alınan radyasyondan da az olduğuna da dikkat çekti.

 

Editör: HABER MERKEZİ