Mustafa BAYRAK

Rize belediye başkan vekili Osman Karavin Site apartmanında yaşanan çökme tehlikesinin Rize de birçok binada da olduğunu söyleyerek ”Bizim dönemimizde bu tür inşaatlara izin vermiyoruz. Geçmişin hataları pahalıya mal olabilir” dedi.

Dalyan mahallesinde Site apartmanında meydana gelen kolon patlamasının Rize de birçok binada yaşanabileceğini söyleyen Rize belediye başkanı kendi dönemlerinde bu tür inşaatlara ruhsat vermeyeceklerini söyledi.

Çamlıbel Mahallesi Laleli sokakta Site apartmanında birkaç gün önce meydana gelen kolan patlaması olayı üzerine açıklama yapan Rize belediye başkan vekili Osman Karavin Rize de birçok binada bu tür olayların yaşanabileceğini söyleyerek ”Deniz dolgusu üzerinde bulunan birçok binada aynı durumlar söz konusu bunun dışında Rize de yüzde 30 lara varan hatalı binalar var. Geçmişte bu tür binalara izin verildi. Ancak Rize belediye başkanı Halil Bakirci bu tür binalara izin vermiyor. Site apartmanında 26 aile evlerini boşalttı. O bina ile birlikte 4 bina boşaltmıştık. İkisine oturma izni verdik. Şimdi 26 aile dışarıda kaldı. Bu ailelerden bir tanesi bizden yer istedi ve onu öğretmen evine yerleştirdik. Diğer aileler yakınları yanına yerleşti. Rize meslek yüksek okulu yaptığı araştırmanın sonucunu bir iki gün içinde alacağız. Duruma göre hareket edeceğiz. Bu binanın inşaat ruhsatı olmadığı gibi binada oturma izni de yok. Bina 1991 yılında yapıldı” dedi.

DEPREM OLSA RİZE YERLE BİR OLUR
Rize belediye başkan vekili Osman Karavin Rize’nin 3 derece deprem kuşağında olduğunu söyleyerek ”Rize de 4,5 şiddetinde deprem olsa birçok mahalle yerle bir olur. İnşaatlarımız maalesef evsafına uygun yapılmadı. Rize de yüzde 50 oranında binaların ruhsatı yok. Bunlar geçmişin izleri. Deniz üzerinde yapılan binaların teker, teker incelenmesi gerek, Rize meslek yüksek okulu inşaat bölümü yeterli donanıma sahip ve bu binaların teker, teker incelettirilmesi gerek. Boşaltılan site apartmanında 3 yıl önce de sorun yaşandı. Ancak müteahhit soruna çözüm bulmadı. Site apartmanının bulunduğu sokağı trafiğe kapadık. Bu sokaktan araç geçişine sarsıntı olmasın diye izin vermiyoruz” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ