ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevini kendisine teklif ettiğinde ilk olarak kurumun özelleştirilme durumunu kendisine sorduğunu söyledi. Sütlüoğlu, 'ÇAYKUR özelleşecek olsa bu görevi kabul etmezdim.' dedi.
Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, 20 Mayıs itibariyle yaş çay kampanyasını başlattıklarını ifade etti. Çay üreticilerinin hasat olmaya hazır hale gelen çaylarını toplamaya başlamasını isteyen Sütlüoğlu, 'Üreticilerimiz tarlalarına girebilir. Çayını Mayıs ayı sonuna veren üreticilerimize Haziran ayının ilk haftasında Mayıs ayı çay ödemeleri yapılacaktır. Kampanyanın başlamasylaArtvn bölgesi ağırlıklı olmak üzere şu ana kadar 98 ton yaş çayı Fabrikalarımızda işledik.' dedi.
Başbakan Erdoğan’ın da ÇAYKUR’un özelleştirilmesine kesinlikle karşı çıktığını dile getiren Sütlüoğlu, şöyle dedi: 'Sayın Başbakanımız tarafından bana ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevi teklif edildiğinde ÇAYKUR’un özelleştirilme durumunu kendisine sorduk. Başbakanımız ÇAYKUR’un özelleştirilmesine kesinlikle karşı ve bu kurumun özelleştirilmesi halinde bölgede ciddi problemlerin olabileceği kanaatindedir. Biz de aynı kanaatleri taşıyoruz. Çok açık ve net söylüyorum;ÇAYKUR’un özelleştirilmesi gibi bir durum söz konusu olsaydı ben bu görevi kabul etmezdim. Kurumun özelleştirilmesi kesinlikle gündemimizde yoktur. ÇAYKUR özelleştirilmeye hazır hale getirildi ancak özelleştirilme kapsamına alınmadı. Kurumun özelleştirilmesi Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun, yani hükümetin böyle bir karar almasıyla mümkündür.'
Sütlüoğlu, 2011 yaş çay fiyatının bu hafta içerisinde Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanacağını da sözlerine ekledi. Yaş çay fiyatı 2010 yılı Mayıs ayında 88,5 taban fiyat ve 11,5 destekleme primi olmak üzere kilogramı 1 lira olarak açıklanmıştı.
star 
Editör: HABER MERKEZİ