Dilek ASLAN

Tarımsal Çay Üreticileri Birliği başkanı Sabri Bayraktar gazetemize açıklamalarda bulunarak 2008 yılı yaş çay sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Bayraktar, birinci sürgün döneminin kaliteli çay alımı gerçekleştiği için iyi geçtiğini söyledi. İkinci sürgünde birinci sürgüne oranla alımlarda %35’lik bir artışın meydana geldiğini ifade eden Bayraktar, üçüncü sürgün alımlarına sahil kesimlerinde başlanıldığını belirtti.

Kamuoyunda devam eden Çaykur özelleşeceği konusundaki spekülasyonların yersiz olduğuna da değinen Tarımsal Çay Üreticileri Birliği başkanı Sabri Bayraktar, eğer Çaykur özelleşecekse, genel müdürlük bu kurumun gerçek sahibi olan müstahsilin görüşünü almalıdır dedi ve sözlerine şunları ekledi. ÇAYKUR 2012 yılı sonuna kadar özelleşmeyecektir.

Bayraktar ayrıca Ulusal Çay Konseyinin kuruluş amacında yaşanan gelişmelere tepki gösterdi. Kuruluş aşamasında bizimde çabamız oldu. Ulusal Çay Konseyinin kuruluş ve işleyiş amaçlarına karşı olmadığını söyleyen Bayraktar; ancak oraya seçilen insanlara itirazım var dedi.

Orada güzide insanlar var; ama orada üretici ayağı yok. Üretici ayağı olarak Ziraat Odaları düşünüldüğünü belirtirken, Ziraat Odaları tarımsal olarak bütüne hitap ediyor. Oysa adı üstünde Ulusal çay Konseyinin hitap etmesi gereken çayla ilgili bir odağın oluşturulmaması sıkıntı yaratmıştır dedi.

Bayraktar son olarak, bu konseyin kuruluş aşamasında merkezi Ardeşen olan Tarımsal Çay Üretici Birliğinden fikir alınmamasına tepki gösterdi.



Editör: HABER MERKEZİ