Çaykur’da sayısal çoğunluğu almayan Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası’nın Çalışma Bakanlığı’na siyası baskı uyguladığını iddia eden Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, “Dün işçilerimizi yalanlarla kandırmaya baskı ve tehditlerle yıldırıp istifaya zorlayan emek düşmanları, sayısal çoğunluğu alamayınca bu kez Çalışma Bakanlığı’na siyasal baskı kurarak hukuk dişi yöntemlerle yetki almaya çalışıyorlar” dedi. 

Bayraktutan, “Bütün bölge halkı ve kamuoyu bildiği gibi yaklaşık 12 ay önce bölgemize gelen emek düşmanları 55 yıldır Çaykur’da örgütlü bulunan Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilere akıl almadık baskı ve yöntemlerle ahlak dışı saldırılarda bulunarak işçilerimizi kendi sendikalarına üye yapmaya zorlamışlardır. Bütün bu baskı ve tehditlere rağmen 10 bin işçi tercihini Tek Gıda İş Sendikası’ndan yana yapmıştır” dedi.

Çaykur’da sayısal çoğunluğu almayan Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası Çalışma Bakanlığı’na siyası baskı uyguladığını iddia eden Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan, “Dün işçilerimizi yalanlarla kandırmaya baskı ve tehditlerle yıldırıp istifaya zorlayan emek düşmanları, sayısal çoğunluğu alamayınca bu kez Çalışma Bakanlığı’na siyasal baskı kurarak hukuk dişi yöntemlerle yetki almaya çalışıyorlar” diyerek Öz Gıda İş Sendikası’nı işçileri aldatmakla suçladı.

Tek Gıda İş Sendikası Bölge Başkanı Naci Bayraktutan Rize Bölge Başkanlığı’nda Şube Başkan ve yöneticileriyle bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: 

“Bütün bölge halkı ve kamuoyu bildiği gibi yaklaşık 12 ay önce bölgemize gelen emek düşmanları 55 yıldır Çaykur’da örgütlü bulunan Tek Gıda İş Sendikası üyesi işçilere akıl almadık baskı ve yöntemlerle ahlak dışı saldırılarda bulunarak işçilerimizi kendi sendikalarına üye yapmaya zorlamışlardır. Bütün bu baskı ve tehditler sonrası 10 bin işçi tercihini Tek Gıda İş Sendikası’ndan yana yaparak sendikasına sahip çıkmış emek düşmanlarının yalanlarına taviz vermemiştir. 4 bin işçi kardeşimiz de bu baskı ve tehditler sonrası Öz Gıda İş Sendikası’na üye olmuştur.

Editör: HABER MERKEZİ