Dilek ASLAN

Rize Fırtına Vadisi Ardeşen –Çamlıhemşin yolu üzerinde kurulan Ardeşen Silah Sanayi ASİLSAN, çay ve kivi den sonra bölgenin en iyi ekonomik getirisi olan kuruluş olma yolunda. ASİLSAN’ın ARPET’e devrolmasından sonra, gerek teknolojik gerekse görselliği bakımında, bölgenin önde gelen kuruluşları arasına girmeyi başardı.
 


ASİLSAN Genel Müdürü Ekrem Yazıcı, 2007 Kasım ayında Devlete ait hisselerin ARPET Ltd.Şti tarafından devralınmasıyla ASİLSAN’in köklü değişimlere gittiğini ifade ederek, “fabrikanın sadece ilçeye değil bölgeye önemli ölçüde katkı saylayacak.ASİLSAN’ın tadilatının son aşamasına geldi.Bölgenin sanayi alanında imajı olacak konuma gelen ASİLSAN’a önce çevre düzenlemesi ile birlikte imar tadilatını yaptık. Ardından teknik donanımda revizyona gittik. Bu çalışmalar sonucunda;2007 Kasım ayında devralınan ve hantal bir görünümünde olan ASİLSAN’i modern bir fabrika haline getirdik. Yapılan bu yenilikle başta sanayi sektörü alanında söz sahibi olan kurum ve kuruluşlar olmak üzere, çevre il ve ilçelerden tebrikler almaktayız.”dedi

Sözlerinin sonunda Sanayi alanında gerek yurtdışında gerekse ülke ve bölgede söz sahibi olmak için Yönetim Kurulu tarafından her alanda çalışmaların yapıldığını hatırlatan ASİLSAN genel Müdürü Ekrem Yazıcı, Silah sanayi sektöründe yapılacak yeniliklere her zaman uyum sağlayacak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.



Editör: HABER MERKEZİ