Çayeli’nde bulunan tarihi Merkez Hacıbaşı Camii orijinal hali korunarak yenilenecek…

Rize’nin Çayeli ilçesinde bulunan 1708 tarihinde yapılan Merkez Hacıbaşı Camii geçtiğimiz hafta kılınan Cuma namazı sonrasında restorasyona girdi. Bir yıl sürecek olan restorasyon işi 2016 yılının sonunda tamamlanarak tekrar hizmete açılacak.

İç ve dışı ile tamamen orijinal haliyle restorasyonu yapılacak Merkez Hacıhacıbaşı camii dışına sonradan kaplama yapılan taşlar sökülerek caminin orijinal taşları parlatılarak tarihi görünümüne kavuşacak. Caminin içerisinde bulunan ahşap sütünler ve tavanların boyaları sökülecek içerisi tamamen ahşap görünüme dönüşecek.

Restorasyon çalışmasıyla ilgili yüklenici firma yetkilisi İnşaat Yüksek Mühendisi Ayhan Karcı, “Ak parti hükümetleri döneminde ülkemiz geleninde başlatılan tarihi varlıkların korumak amacıyla Çayeli ilçesinde Hacıbaşı caminin restorasyonuyla orijinal haline kavuşturma çalışmamız geçtiğimiz Cuma günü itibariyle başlamıştır. Buradaki amaç camiinin dışında bulunan ve sonradan kaplanan taşları söküp orijinal dokuyu yeniden gün yüzüne çıkarıp doğal bir dış görünüm kazandırmak. Caminin içerisinde bulunan boyatılmış ahşapları da orijinal ahşap görünümüne dönüştürmek. 350 iş gününde tamamlamayı planladığımız camiyi 2016 yılı Aralık ayı itibariyle teslim edeceğiz. Çayeli halkına bir yıl boyunca hizmet veremeyecek olan camiinin cemaatine verdiğimizin zahmetten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Öte yandan camiinin yapımı tamamlanıncaya kadar yanda bulunan Ahmet Mesut Yılmaz parkında yapılan geçici mescitte namazlar kılınmaya devam edecek.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ