Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Fatih Uysan, Genç MÜSİAD olarak 2010 yılını istihdam yılı ilan ettiklerini belirtti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Uysan, ''Biz gençler şu anda istihdamın artırılmasına ilişkin çalışmalar yapmaya hazırız. Herkesin bu çalışmalara destek olmasını talep ediyoruz.'' dedi. 2009 yılında yüzde 14 olarak açıklanan işsizlik rakamlarına ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Uysan, bin 700 üyeye sahip Genç MÜSİAD'ın yüzde 70'inin kendi firmalarının sahibi genç işadamlardan oluştuğunu belirtti.

Genç girişimcilerin kendi işlerini kurduktan sonra istihdamı artırıcı yatırımlar yaparak, işsizlik sorununun çözümüne bir nebze de olsun katkıda bulunacağını vurgulayan Uysan, açıklamasında şunları kaydetti: ''Biz gençler şu anda istihdamın artırılmasına ilişkin çalışmalar yapmaya hazırız ve herkesin de bu çalışmalara destek olmasını talep ediyoruz. Burada da gündemimiz istihdam. Bütün dünya ülkelerinde bu sorunun çözülmesine yönelik olarak görüşmeler yapacağız. Orta Doğulu genç işadamlarını ülkemize yatırıma davet edeceğiz. Ekim ayında da burada 2 bin genç işadamının katılımıyla bir uluslararası girişimcilik kongresi yapacağız.''

Editör: HABER MERKEZİ