Dilek ASLAN

Şenliğe Rize valisi Kasım esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

Çamlıhemşin Belediyespor Kulübü, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği ve Çamlıhemşin-Ayder Turizm Derneğince düzenlenen şenlik, Ayder yaylasında gerçekleştirildi. Çevre il ve ilçelerden doğa sporları derneği üyelerinin de katılmasının beklendiği şenlikte, paintball ve kayak gösterileri, en büyük kardan adam yapma, kar üstünde halat çekme yarışmaları gibi etkinlikler gerçekleştirildi. Şenlikler esnasında Vali kasım esen kayakla kayarak ustalığını gösterirken Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin takımı halat çekme yarışmasında birinci oldu.

Törende konuşan Vali Kasım Esen, Ayder’ in kaplıcaları ile meşhur olduğunu ifade ederek, “Biz Ayder’ i yılın 12 ayı turizme açık tutmak istiyoruz. Bu nedenle özellikle kış aylarında Ayder’ den kış sporları konusunda faydalanmayı düşünüyoruz. Üç yıl önce başlattığımız Heliski sporu ile Ayder’ i dünya gündemine oturtmayı başardık. Eğer Ayder’ in iyi reklamı yapılabilirse bu bölge Davos’tan daha çok turist çeker” dedi.

Ayder'deki 2.Kardan Adam Şenliğinden Görüntüler...

Editör: HABER MERKEZİ