Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu kurucu üyesi oldukları KASİF tarafından düzenlenen 2. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın Samsun Canik Kültür Merkezi’nde 21 Haziran’da başlayacağını söyledi.

Başkan Külünkoğlu Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) tarafından yürütülen ‘Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın Teşviki Hibe Programı’ kapsamında, TR–83 ve TR–90 Bölgelerinde Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi isimli proje kapsamında 2.Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Zirvesi’nin yapılacağının altını çizerken, fuara katılan firmalara stantların ücretsiz olarak verildiğini vurguladı. Külünkoğlu Söz konusu proje çerçevesinde kümelenme etkinlikleri, seminerler, ticaret zirveleri ve benzeri faaliyetler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de 21-23 Haziran tarihleri arasında Canik Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz ‘2. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Zirvesi’dir. İlkini geçen ay Trabzon’da yaptığımız fuarın ikincisini ise Samsun’da düzenliyoruz. İlkine olduğu gibi ikinci fuara da ilimizden firmalar katılarak stant açacaklardır. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı’nda, Orta ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde bulunan Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon 10 ilde imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmeler başta olmak üzere 150 KOBİ stant açarak ürünlerini sergileyecek. Trabzon’da yapılan fuardan eksiklerimizi gördük. Buradan edindiğimiz tecrübe ile daha güzel bir organizasyon olacağına inanıyoruz. Fuar’ın açılışı 21 Haziran salı günü saat 13.30’da Samsun Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İlimizin, bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için bu tür etkinliklerin sayısının artması ve hatta ilimiz Rize’de de bu tür fuarlar açılması gerekmektedir” dedi.

Ayrıca Başkan Külünkoğlu ticaret zirvesi boyunca, katılımcılara “Müşteri İlişkileri, Satış ve Pazarlama, KOSGEB Destekleri, İhracatı Geliştirme Destekleri, TUBİTAK Destekleri ve Kayıt Dışı İstihdam” konularında ücretsiz seminerler de verileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ