Şehrin alt yapı sorunu olduğunu söyleyen Rize belediye başkanı Halil Bakırcı şehri denize doğru değil iç kesime doğru büyütmek gerek dedi.

 Rize belediye başkanı Halil Bakırcı makamında gazetecilerin soruların yanıtlarken 1960 lı yıllarda dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon un şehri iç kesime doğru açamaması yüzünden deniz dolgusu yaptığını söyleyerek” Küresel ısınma ile denizin 15 santim daha yükseldiğini düşünecek olursak alt yapımız tamamen çöker ve yeniden alt yapı yapmak zorunda kalırız. Deniz kenarında yeniden tahkimata gitmemiz gerek. Dönemin belediye başkanı aslında iyilik edeyim derken bu şehre kötülük etmiştir” dedi.

 Şehrin 23 adet denize akın dikey baks i bulunduğunu söyleyen Rize belediye başkanı Halil Bakırcı “ Bu bakslar fazla eğimli olmadığı için sürekli tıkanmakta. Bu şehir bunlarla yaşamak zoruna bırakıldı. Bunu kısa sürede çözmek mümkün değil” dedi.

ISIRLIĞA İSRARCIYIM

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı üniversite kampusu konusunda isirlik konusunda ısrarlı olduğunu söyleyerek” Isırlık şehre sadece 5 km mesafede, bu yol daha da kısaltılabilir. Burada 200 dönüm bir arazı var ve şehri kuş bakışı görmekte. Şehri okullarla daraltmanın anlamı yok. Biz bu araziyi üniversiteye vermek istedik kabul etmediler. Şu an Fener mahallesinde yeni bir inşaata başladılar ve zemin çürük çıktı. Israrla bu inşaatı yapmak istediler. Çürük zemine imar vermek zorunda kaldık” dedi.

 BAZI KESİMLER RAHATSİZ

Şehri yüksek kesimlere açmak istemeyen bazı kesimler olduğunu söyleyen Rize belediye başkanı Halil Bakırcı “ Şehirde nemalanan bazı isimler şehrin başka kesimlere kaymasını istemiyor. Yıllardır bunlar bu konuda ısrarcı. İstanbul Taksim ve Bağdat caddesinde kiralar neyse şehirde de kiralar aynı düzeyde. Bu konu 1960 lı yıllara kadar uzanıyor. Aynı kesimler şehrin imarına da müsaade etmediler istediklerini yaptırdılar. Bugün orta caminin yıkımı gündeme geliyor. Ben camı yıkmam. Caminin yıkılmasına da karşı değilim. Nasıl cami yapma derneği varsa, yıkma derneği de olsun onlar yıksınlar” dedi.

NÜFUSUMUZ 100 BİNİN ÜZERİNDE

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı göreve geldiğinde Rize de 28 bin su abonesi olduğunu söyleyerek” Son 6,5 yılda 12 bin su abonesi eklendi. Şu an 40 bin su abonemiz var. Her aboneyi 4 kişi düşünürsek bugün Rize’nin nüfusu ortaya çıkmış olur. Sadece son verilere göre Tophane mahallesinde resmi kayıta göre 10530 kişi yaşamakta, bu rakam bence 15 binin üzerinde” dedi.

 GÜNEY ÇEVRE YOLU ŞART

10 Yıl sonra şehre girmenin mümkün olmayacağını söyleyen Rize belediye başkanı Halil Bakırcı “ Çiftekavak –İslampaşa mahallesi arasında mutlaka Güney çevre yolunu yapmak gerek, yoksa 10 yıl sonra araçla bu şehre girmek mümkün olmayacak. Bugün şehir trafiği tamamen kilitli, bizim dönemimizde birkaç tane otopark yapmamıza rağmen zaman, zaman şehir trafiği kilitleniyor. Bu durumu 10 yıl sonra düşünün. Onun için geleceği iyi görmek gerek ve Güney çevre yolunu mutlaka yapmamız gerek” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ