Rize'de 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen konferansta konuşan Rize İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Seher Kandil, insan hakları olarak sayılan hakların sınırsız olduğunun düşünülmemesi gerektiğini söyledi.

Rize'de 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir konferans düzenlendi. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşması olarak Rize İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Seher Kandil, İnsan Hakları Kurulu Üyesi Avukat Halide Esen katıldılar. Konferansa ile dinleyici olarak başka Rize Valisi Kasım Esen olmak üzere çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı. 


Avukat Seher Kandil konuşmasında, insan haklarının da bir sınırı olduğunu belirterek 'İnsan hakları olarak sayılan tüm hakların sınırsız olduğu düşünülemez. Hakların sınırını diğer haklar belirler. Örneğin basın özgürlüğünden bahsediyoruz. Ancak basın özgürlüğü sınırsız değildir. Zira kişilik haklarına saldırı teşkil etmeyecek şekilde bu özgürlük kullanılacaktır. İfade özgürlüğü de sınırsız değildir. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü tehdit edici unsurları taşıdığı durumlarda artık özgürlüğün sınırsız olduğu söylenemeyecektir' şeklinde konuştu.

Konferansta söz alan Halide Esen de insan haklarının kabulü ve insan haklarının kapsamı hakkında bilgiler verdi.

Haberler 

Editör: HABER MERKEZİ